Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dohoda s horskou službou podepsána

Ve středu 7. ledna 2009 byla slavnostně podepsána dohoda o spolupráci mezi Policií ČR a Horskou službou ČR.  

Dnešního dne podepsal policejní prezident brig. gen. Mgr. Oldřich Martinů a náčelník Horské služby ČR Mgr. Jiří Brožek „DOHODU O PLÁNOVANÉ POMOCI NA VYŽÁDÁNÍ“.
 
Cílem dohody je vymezení spolupráce při plnění úkolů v rámci společné působnosti, zejména při pátracích akcích po pohřešovaných osobách v případech, kdy hrozí bezprostřední ohrožení jejich života a zdraví a při záchraně a evakuaci ohrožených osob z nepřístupných míst.
 
Dohoda navazuje na dlouholetou spolupráci policie a horské služby. Uvedená problematika však dosud nebyla upravena ani v rámci Policie České republiky ani v rámci Horské služby ČR. Uzavřením této dohody budou upřesněny podmínky pro všechna stávající a budoucí dotčená krajská ředitelství Policie České republiky a bude jim dána možnost uzavřít rámcovou smlouvu, kterou si upraví podmínky pro své teritorium.
 
Dohoda umožní policii prohloubit spolupráci s horskou službou i při společném výcviku leteckých záchranářů a letových posádek. Policie například na základě žádosti horské služby poskytne pro realizaci výcviku vhodné síly a prostředky a pro potřeby výcviku s horskou službou policie vyčlení v ročním plánu nezbytné letové hodiny.
 
kpt. Bc. Jaroslav Ibehej
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR

vytisknout  e-mailem