Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Doma chtěl kino

MOST - Koupil ho na úvěr a vymyslel si zaměstnavatele a další 


Doma chtěl mít kino
Policejní komisař zahájil stíhání pro přečin úvěrového podvodu 20 letého muže z Ústecka. Ten měl dle výsledků šetření mosteckých kriminalistů v jedné mostecké prodejně elektry uzavřít úvěrovou smlouvu s brněnskou firmou na nákup domácího kina v ceně za více jak osm tisíc korun. Při sjednávání smlouvy uvedl jako svého zaměstnavatele jednu ústeckou firmu, kde však nepracoval. Poškozené firmě splatil jen částku a způsobil jí škodu ve výši čtyř tisíc korun. Policie obviněného muže, kterému hrozí v případě uznání viny trest odnětí svobody až na dvě léta, stíhá na svobodě.

Přišel o mobil
Špatně si hlídal svůj majetek mladík, který začátkem roku byl jako host v jedné vesnické restauraci na Mostecku. U stolu, kde seděl, měl volně položený svůj mobilní telefon výrobní značky Nokia. Chvíle nepozornosti využil jiný host, který v restauraci byl též a v nestřeženém okamžiku si cizí mobil přivlastnil. Okradený mladík vyčíslil škodu na částku 6 tisíc korun. Případ přečinu krádeže nyní vyšetřují policisté z Obrnic.

Bytové komory lákají
Dvě bytové komory navštívili na přelomu roku neznámí zloději. Ke krádežím vloupáním došlo na mosteckém sídlišti Výslunní. Neznámý lapka zřejmě v noční době překonal zabezpečené dveře u komory na chodbě v šestém patře panelového domu a odnesl vysavač v hodnotě šesti tisíc korun. Jiný zloděj se v čtvrti Zahradní vloupal na chodbě do komory v pátém patře obytného domu a odcizil z ní uložené elektrospotřebiče. Poškozený majitel odhadl škodu na částku 3 tisíc korun. Případy krádeží vloupáním nyní šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.

Automat vyřadil z provozu
Případem zločinu poškozování cizí věci se zabývají policisté litvínovského obvodního oddělení. Těm bylo oznámeno poškození veřejného telefonního automatu v jedné obci nedaleko Litvínova. Neznámý poberta v centru obce svým činem poškodil elektroniku přístroje a ten tak vyřadil z provozu. Poškozená telekomunikační společnost vyčíslila škodu na třicet tisíc korun.  

Zloději obchody vyhledávají
Krádeže na osobách jsou častým jevem na Mostecku. V loňském roce policie šetřila téměř dvě stě případů krádeží kapesních a krádeží na osobách, přitom škody dosáhly téměř jednoho milionů korun. Tuto trestnou činnost mohou občané sami výrazně eliminovat. Stačí jen více obezřetnosti a opatrnosti. Ta zřejmě chyběla jedné starší paní, která byla včera na nákupu v mosteckém Kauflandu. Žena si totiž svoji kabelku položila do nákupního vozíku a během několika minut o ní přišla. Zloději si kabelky ve vozíku všiml a poté využil chvilky nepozornosti. Okradená žena tak přišla nejen o peníze, ale i o platební kartu a osobní doklady. Případ šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.
 

vytisknout  e-mailem