Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Doma prodával drogy

TEPLICKO - Dealerovi hrozí až pětileté vězení; Na whisky si nepochutná; Vagon zůstal bez kabelů... 

Doma prodával drogy

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 33letý muž z Teplic. Několik měsíců v místě svého trvalého bydliště prodával narkomanům pervitin, kriminalisté zdokumentovali desítky jednotlivých transakcí. Dealerovi, který bude na soud čekat na svobodě, hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody.

Na whisky si nepochutná

     Tři lahve whisky v celkové hodnotě 1200 korun ukradl 30letý muž v teplickém supermarketu. Ačkoliv z lahví odcizil bezpečnostní prvky, pozorným pracovníkům ostrahy přece jen neunikl.  Za pokladnami ho zastavili a „kořist“ mu odebrali, policisté v minulosti 14krát odsouzenému recidivistovi sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na trestní minulost hrozí až tři roky vězení.

     Stejný trest hrozí i 30letému recidivistovi, který o víkendu kradl ve stejném supermarketu. Na prodejní ploše si do mikiny schoval 19 čokolád a se sladkostmi v hodnotě 1400 korun prošel pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatil. I jeho ale chytil pracovník bezpečnostní agentury a předal ho policistům, kteří mu sdělili podezření z přečinu krádeže.

Vagon zůstal bez kabelů

     Vagon odstavený v areálu teplického depa „očesal“ dosud neznámý pachatel. Z motorového vlaku odcizil většinu z venku dostupných elektrických kabelů, předběžná škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli, kterému hrozí až dva roky za mřížemi, pátrají.

Výlet se mu prodražil

     O dvě jízdní kola přišel cizinec, který si zajel na výlet na Komáří vížku. Když se po více jak tříhodinovém výletu vrátil k autu, tak zjistil, že je na něm rozbité okénko a zevnitř zmizela uložená kola v celkové hodnotě přes 135 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až pětiletý trest odnětí svobody.

Vykradené chatky

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do zahradní chatky, ze které si odnesl televizor, matraci a zahradní lehátko, celková škoda byla vyčíslena na více jak šest tisíc korun. V jiné bílinské zahrádkářské kolonii také řádil zloděj, o víkendu majitele chatky připravil o elektrické ruční nářadí a vysavač na listí, v tomto případě oznamovatel vyčíslil škodu na devět tisíc. Policisté oba případy prověřují jako přečiny krádeže a budou se zabývat i verzí, že má obě vloupání na svědomí stejný pachatel.

     Chatku vykradl neznámý pachatel také v řetenické zahrádkářské kolonii, oznamovateli ukradl deky, nářadí, houpací síť, šipky i s terčem a další věci celkem za tři tisíce korun. I v tomto případě došlo k naplnění skutkové podstaty přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

10. 4. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem