Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Domluvili se na loupeži

MOST - V baru předstírali, že se neznají; Po zadržení detektivem stačil vypít odcizenou vodku; Zloděj odnesl plata vajec.  

Na loupeži se domluvili dva mladíci z Litvínova. Starší ve věku 20 let se spolu s mladistvým rozhodli, že si opatří peníze loupeží v jedné litvínovské restauraci. Do objektu šel nejprve starší z dvojice, který tam dříve pracoval a znal se s personálem. Po pár minutách dovnitř přišel mladší komplic, který zamířil k baru a po přítomné obsluze požadoval peníze: Při tom vyhrožoval, že vytáhne bouchačku. Poté se dvojice mladíků dostala naoko do konfliktu a hned na to ze zařízení odešla. Po jejich odchodu pracovníci zjistili, že jim byla za barem odcizena finanční hotovost. Kdo peníze ukradl, je předmětem dalšího šetření mostecké policie. Mladší z dvojice byl obviněn z provinění loupeže a je ve vazbě z jiného důvodu. Starší je stíhán pro zvlášť závažný zločin loupeže a je vyšetřován na svobodě.


 

Po zadržení stačil vypít odcizenou vodku

Zřejmě pod vlivem alkoholu přišel do jednoho mosteckého supermarketu krást 28letý muž z Mostu. Zamířil hned k regálům s alkoholem a vybral si láhev s vodkou. Tu si ukryl za opasek kalhot. Neunikl pozornosti ostrahy, která ho, poté co prošel pokladnou bez placení, zadržela. Než přijela na místo policie, stačil podezřelý v nestřeženém okamžiku láhev otevřít a vypít část obsahu. Tím zboží znehodnotil. Policie u muže provedla dechovou zkoušku na alkohol, která ukázala na tři promile. Muž nemohl být umístěn do policejní cely a skončil v rukou lékařů. Tento týden mu policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Mostečan nekradl poprvé. Již v minulosti byl potrestán za krádež k nepodmíněnému trestu.


 

Trojice kradla v neobydlených vilkách

Mostecká policie obvinila tři muže ve věku 24, 23 a 20 let z Mostu z přečinu krádeže vloupáním. Dva mladší z nich měli v Mostě vniknout na pozemek rodinného domu, kde poté rozbili okna verandy a vstoupili dovnitř. Dům, ve kterém nyní nikdo nebydlí, prohledali a následně se podívali i do sousední kůlny a garáže, kde poškodili dveře. Z objektů nic neodcizili. Poškozením způsobili škodu ve výši 2 000 korun. Všichni tři se vydali na další lup. Ve vilové části Mostu jedné noci objevili otevřené okno v přízemí u rekonstruovaného domu. Vnikli dovnitř a odcizili ruční nářadí, stavební materiál, prodlužovací kabel a další věci za 2 500 korun. Policie trojici stíhá na svobodě.


 

Zloděj udělal díru do zdi, vnikl do skladu a ukradl plata s vejci

Pro vajíčka si přišel zloděj tento týden v nočních hodinách do jednoho skladu. Pachatel v Mostě prorazil zeď u objektu a vytvořil ve zdi otvor o průměru 50 cm. Tímto malým otvorem vnikl do skladu a tam z uložených věcí odcizil dosud přesně nezjištěný počet plat s vejci. Poškozený majitel zatím vyčíslil hmotnou škodu, která mu vznikla poškozením zdiva, na částku 5 000 korun. Případem krádeže vloupáním a poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté


 

Během hodiny mu zloděj vykradl auto

Odložený batoh v autě přilákal dosud neznámého nenechavce. O víkendu v odpoledních hodinách vnikl násilím na sídlišti Zahradní v Mostě do zaparkovaného vozidla značky Skoda a odcizil odložený batoh. Vzal i drahou lyžařskou bundu. Poškozený krádež odhalil po návratu k vozidlu a vloupání oznámil na policejním oddělení. Kromě batohu a bundy přišel i o různé osobní doklady a písemnosti. Motorista vyčíslil škodu na částku 27 tisíc korun.


 

Kradl dvakrát v jedné prodejně, policie ho vypátrala

Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 20letému muži z Mostu. Ten přišel do jedné mostecké drogerie a z regálu vzal pánský holící strojek, který si ukryl do kapsy svého oděvu a poté odešel. Asi za hodinu se do obchodu vrátil a ukradl dámský parfém. Celkem odcizil zboží za 518 korun. Policie pachatele odhalila. Muž nekradl poprvé, již v minulosti byl trestán.


 

Někdo v noci na pondělí zapálil tři kontejnery z umělé hmoty

Mostecká policie šetří případ neznámého pachatele, který v Mostě zapálil tři plastové kontejnery na odpad. K podpálení nádob došlo v noci na pondělí, kdy žhář řádil v ulici Pod Šibeníkem, poté v sousední ulici 1.máje a nakonec hořel plast i v ulici Ke koupališti. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 9 tisíc korun. Požár lokalizoval hasičský záchranný sbor.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 22. ledna 2014


 

vytisknout  e-mailem