Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Domluvíte se česky

V chorvatské Opatiji se konala v polovině května již šestá mezinárodní konference čelních policejních představitelů zemí, z nichž jezdí do Chorvatska každoročně největší počet turistů. Mezi tyto země patří i naše republika. Před pěti lety na Jadranském pobřeží zahájili nový projekt k zajištění bezpečnosti zahraničních turistů v letní sezóně.  

 

Čeští policisté budou opět pomáhat turistům

Na konferenci, za přítomnosti zástupců chorvatských médií, byla podepsána jednotlivá Memoranda o porozumění a Protokoly o spolupráci představiteli spolupracujících států. Za Českou republiku podepsal výše uvedené Memorandum plk. Mgr. Petr Lessy, policejní prezident , který reprezentoval Policii ČR a pan Oliver Grbič, generální ředitel Chorvatské policie.
 
Policie České republiky se účastní této formy spolupráce již od roku 2008. Osm českých policistek a policistů se vystřídá vždy po dvou v jednotlivém regionu.   V letošním roce budou umístěni opět v Omiši ve Splitsko-dalmatském regionu a v Šibeniku v Šibensko-kninském regionu. Turisté se mohou na ně obrátit se žádostí o pomoc  od 1. července do 31. srpna.
 
 
kpt. PhDr. Dagmar Bednarčíková
tisková mluvčí Policejního prezidia
20. 6. 2011
 
 
 
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Chorvatsko 1

Chorvatsko 1 

Detailní náhled

Chorvatsko 2

Chorvatsko 2 

Detailní náhled

Chorvatsko 3

Chorvatsko 3 

Detailní náhled

Chorvatsko 4

Chorvatsko 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem