Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Domy měl vykrást recidivista

TEPLICKO - Obviněnému hrozí až pětileté vězení; Nestará se o dítě; Rychle objasněná krádež... 

Domy měl vykrást recidivista

     Policejní vyšetřovatel obvinil 24letého muže z několika trestných činů. V minulosti čtyřikrát odsouzený recidivista je podezřelý, že se v polovině října vloupal v Teplicích do rodinného domu, ze kterého kromě dokladů a platebních karet poškozeného odcizil i klíče od dvou osobních aut, která byla zaparkovaná před domem. S vozidly v celkové hodnotě 230 tisíc korun měl následně odjet pryč.

     Je také podezřelý, že se v polovině září vloupal do dalšího domu, ze kterého odcizil doklady, platební karty, fotoaparát, šperky a další věci, celková škoda v tomto případě byla vyčíslena na více jak 23 tisíc korun. Muž byl obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení.

 

Nestará se o dítě

     Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 35leté ženě, která dlouhodobě zanedbává péči o své dítě. Opakovaně nedbá o povinnou školní docházku své nezletilé dcery, která měla ve škole přes sto třicet neomluvených hodin. I přesto, že byla v minulosti za podobné jednání sankcionována, nejdříve byla projednána kvůli spáchání přestupku a následně byla dokonce podmínečně odsouzena, i nadále umožňuje své dceři vést zahálčivý život. Vyšetřovatel ženu obvinil z přečinu ohrožování výchovy dítěte a o nezodpovědné matce informoval i příslušné úřady, na soud bude obviněná čekat na svobodě.

 

Rychle objasněná krádež

     Policisté z obvodního oddělení v Krupce objasnili případ krádeže dvou lednic, ke kterému došlo minulý týden. Na policii se tehdy obrátil zástupce poškozené společnosti s tím, že jim ze dvora, kde skladují lednice před tím, než je odvezou zákazníkům, odcizil neznámý pachatel dvě lednice na nápoje, jejichž hodnota byla vyčíslena na téměř 17 tisíc korun. Policisté během několika dnů získali indicie, že se měl krádeže dopustit čtyřiapadesátiletý muž, kterého si předvolali k výslechu. Na služebně se jim k činu doznal, z lednic si prý chtěl po jistých úpravách doma udělat netradiční skříně. Policistům se obě lednice podařilo zajistit a muži sdělili podezření z přečinu krádeže, za který by mohl jít až na dva roky do vězení.

 

Auto není trezor

     Brašna ponechaná na sedadlech auta zlákala ke spáchání trestného činu zatím neznámého zloděje. Z vozidla, které nechal řidič jen hodinu zaparkované v Krupce, pachatel odcizil tašku, ve které byl notebook, přibral i pouzdro s doklady a brýle. Celkovou škodu na rozbitém okně a odcizených věcech oznamovatel vyčíslil na více jak dvacet tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

1. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem