Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopadena na útěku

CHOMUTOV - Zloděj v domě, Prodal cizí telefon..... 

Dopadena na útěku
Z výchovného ústavu utekla před časem 18letá dívka z Jirkova. Po hledané bylo vyhlášeno celostátní pátrání, které mohlo být nyní ukončené. Hledanou dívku zadrželi policisté poblíž herny v Jirkově. Zpět do ústavu ji odvezla pracovnice, která pro dívku přijela.
 
Zloděj v domě
Značně usnadněnou práci měl neznámý zloděj, který vnikl do domu na Kadaňské ulici v okresním městě. Majitelka totiž nechala odemčené vchodové dveře, kterými pachatel vnikl dovnitř. Z kuchyňské linky zmizel zlatý šperk a peníze. Žena vyčíslila škodu na téměř 33 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění ze dvou trestných činů – krádeže a porušování domovní svobody.
  
Prodal cizí telefon
Telefon za 8 tisíc korun předal poškozený známému za účelem opravy. 22letý Chomutovák sice opravu slíbil, ale neuskutečnil. Naopak si telefon ponechal a následně ho prodal neznámé osobě. Policisté jeho jednání vyhodnotili jako trestný čin zpronevěry, za který mu hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Rušili noční klid
44letá žena a její 51letý společník rušili před restaurací v Jirkově noční klid. Přivolaná hlídka místních strážníků je marně vyzývala, aby se chovali slušně. Naopak žena na strážníky zaútočila a jednoho udeřila. Nepomohly ani výzvy policejní hlídky, jejich jednání zklidnila až pouta na rukách. Provedená dechová zkouška potvrdila, že žena byla pod vlivem alkoholu, přístroj naměřil 2,4 promile alkoholu v dechu. Jednání muže policisté vyhodnotili jako přestupek, na ženu čeká obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě.
 
Sebral tisícovku
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti neznámého zloděje, který na sídlišti Zahradní v Chomutově okradl poškozenou. Ženě vytrhl z ruky peněženku a s bankovkou v hodnotě jeden tisíc korun z místa utekl. Za uvedenou krádež bude po zásluze potrestán 35letý muž ze Strupčic, který má krádež na svědomí. Při výslechu se ke svému činu přiznal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Nafta se hodí
46letý Chomutovák je podezřelý ze zpronevěry. V zaměstnání měl oprávnění k provádění tankování pohonných hmot do vozidla. Dle knihy jízd spotřeboval pouze část  natankované nafty, zbytek si ponechal. Firmě vznikla škoda ve výši 111 tisíc korun. Za uvedený čin mu hrozí peněžitý trest nebo až pětiletý pobyt ve vězení.
 
Známého připravila o peníze
Muž z Chomutova si pozval k sobě do bytu na návštěvu 39letou ženu z Jirkova. Ta mu v nestřeženém okamžiku odcizila z volně odložené peněženky platební kartu. Jelikož znala příslušný PIN kód, provedla výběr z bankomatu ve výši 4950 korun. Na ženu čeká obvinění z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku.
 
20. září 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem