Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopadení dalšího dealera

Kladenští kriminalisté muže zadrželi v městě Slaný. 

Operativním šetřením se podařilo policistům vypátrat a posléze zadržet jedenadvacetiletého muže ze Slaného. Proti němuž bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Zadržený mladík nejméně od června roku 2010 do doby svého zadržení 25.11.2011 na různých místech ve městě Slaný opakovaně distribuoval marihuanu a pervitin. Tu získával od dosud neznámých osob v Praze. Drogy částečně užíval pro svoji vlastní potřebu a zbytek prodával, případně poskytoval dalším osobám z řad drogově závislých. Na obviněného muže byl dán podnět na vzetí do vazby, což soud akceptoval.
 

Další případy z policejní svodky: 

Dnes v nočních hodinách prováděla policejní hlídka OOP Kladno město kontroly vozidel v městě Kladně. Nejprve policisté zastavili v ulici Milady Horákové vozidlo Renault. Třicetiletý řidič z Prahy usedl za volant automobilu i přesto, že provedený test DrugWipe 5+ prokázal, že je ovlivněn psychotropní látkou. Konkrétně byl pozitivní na Cannabis a Amfetamin. Jen půl hodiny poté kontrolovali policisté stejné vozidlo. Tentokrát byl za volantem osmadvacetiletý muž z Teplic. Ten se před jízdou pro změnu posilnil alkoholickými nápoji. Hlídka mu naměřila 1,53 promile alkoholu v dechu. Oba mladíci jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Policisté si posvítili na neukázněné řidiče i v neděli. Před čtvrtou hodinou ranní na silnici mezi městem Slaný a obcí Otruby zastavili automobil Toyota Yaris. Již na první pohled poznali policisté na třiatřicetiletém muži ze Slánska, že je pod vlivem návykové látky. To ukázala i následně provedená dechová zkouška na alkohol. Na displeji se ukázala hodnota 1,66 promile. Krátce po půl deváté večer byla provedena kontrola pětačtyřicetileté ženy z Kladenska, která řídila vozidlo Ford Escort v obci Stochov. Té policisté naměřili 2,84 promile. I tito hříšníci čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Včera odpoledne byly okradeny dvě ženy. Obě se vydaly na nákup do hypermarketu v Kladně v ulici Americká. První z nich, čtyřicetiletá žena z Kladna, přišla o kabelku s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí ještě v nákupním centru. Zloděj jí odcizil v nestřeženém okamžiku, když jí žena pověsila na nákupní vozík a vybírala zboží. Druhá kabelka zmizela, když jí pětadvacetiletá žena položila do nezajištěného otevřeného osobního automobilu. Zloděj využil příležitosti a tašku odcizil. S ní přišla neopatrná zákaznice i o osobní doklady, platební karty a finanční hotovost.
Opětovně proto upozorňujeme všechny občany, aby své věci měli neustále pod dohledem. V době blížících se vánočních svátků, řádí v obchodních centrech a na přilehlých parkovištích velké množství zlodějů!!! Ti využívají tento předvánoční čas, plný shonu a okrádají nepozorné zákazníky.
 
Během uplynulého víkendu byl vykraden bar v Kladně v ulici TGM. Zatím nezjištěný pachatel překonal zabezpečovací mříž a poté z baru zcizil elektroniku v hodnotě téměř šestadvacet tisíc korun. Z provozovny zmizel i alkohol a cigarety za více, jak pět tisíc korun. Poškozením mříže byla majitelce způsobena škoda 1.500,- Kč.
 
Zloději si také vybrali ke svému řádění chatu v obci Brandýsek. Z té během minulého týdne ukradli osm kusů hliníkových kol s letními pneumatikami v celkové hodnotě osmadvacet tisíc korun, nárazník k automobilu BMW za 5.000,- Kč, motorovou pilu a sekačku s pojezdem. Cena nářadí byla vyčíslena na 13.000,- Kč.
 
Kuriózní případ vloupání řeší kročehlavští policisté. Ti zadrželi v neděli po půlnoci šestatřicetiletého muže z Prahy. Ten nejprve rozbil skleněnou výplň výlohy provozovny řeznictví v Kladně v ulici Polská. Následně do prodejny vnikl a tam snědl konzervovanou šunku a zeleninový salát (Kunovjanka). Při vloupání byl zadržen hlídkou Policie ČR. Zadržený muž se činu dopustil i přesto, že byl rozsudkem obvodního soudu pro Prahu 9 mimo jiné pro přečin krádeže odsouzen na 12 měsíců podmíněně se zkušební dobou na 36 měsíců.
 
nprap. Michaela Nováková
29.11.2011

vytisknout  e-mailem