Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopadení dvou lupičů

PŘÍBRAMSKO - Dva mladíci spáchali loupež, teď toho litují.  

Příbramským kriminalistům se podařilo odhalit pachatele loupeže, ke které došlo koncem loňského roku v jednom baru na Příbramsku. Osmnáctiletý mladík jako zaměstnanec provozovny měl strach, aby nedošlo k odhalení vzniklého schodku na finanční hotovosti, který zde udělal. Vymyslel proto plán a zasvětil do něj svého kamaráda. O rok starší mladík měl bar přepadnout, dohodli spolu jednotlivé detaily a opravdu svůj plán i uskutečnili.

Pracovník baru mu zavolal, když nebyl uvnitř nikdo z hostů, pouze provozovatel. Devatenáctiletý pachatel pak přišel dovnitř maskován slunečními brýlemi a kšiltovou čepicí. V ruce držel nůž a požadoval po provozovateli, aby si lehl na zem. Následně si vzal do igelitové tašky 18 tisíc korun a tablet.

Nejdříve svou vinu oba muži popírali, v průběhu prověřování nakonec ale svou výpověď změnili a k činu se doznali. Mladíci všeho litovali, tvrdili, že si neuvědomili, že z toho bude takový problém a zkazí si život. V pondělí 24. února byli obviněni ze zločinu loupeže, za který stanovuje trestní zákoník až deset let pobytu za mřížemi.
 

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí P ČR
26. února 2014

vytisknout  e-mailem