Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopadení dvou pachatelů

PŘÍBRAMSKO - Žena kradla v ubytovacích zařízeních, muž zcizil volně odstavené elektro kolo. 

Minulý týden přijali sedlčanští policisté oznámení o krádeži věcí v penzionu ve městě. Hlídka následně zadržela 32letou ženu. Z prodejní skříně u recepce odcizila šampon, hřeben, vatové tyčinky a také volně položenou dámskou peněženku s třemi tisíci korunami. Nakonec se doznala i k tomu, že v červnu z jiného ubytovacího zařízení v Sedlčanech ukradla televizor v hodnotě sedmi tisíc korun, který posléze prodala. Již v minulosti byla žena za stejnou trestnou činnost odsouzena a v lednu tohoto roku byla propuštěna na svobodu. Nyní jí hrozí za trestný čin krádeže až tříletý trest odnětí svobody.

Kamerové záznamy a místní znalost policistů napomohla k dopadení pachatele, který dne 10. srpna ve večerních hodinách využil vhodného okamžiku a zcizil horské elektro kolo v hodnotě 50 tisíc korun. Jeho majitel ho nechal volně odstavené před vchodem do restaurace v Příbrami na Zdaboři. Snažil se ještě zloděje pronásledovat, ten však z místa na kole ujel.
Příslušníkům policie se následně podařilo 30letého nenechavce zadržet a po dvou dnech bylo kolo navráceno právoplatnému majiteli. Při odstavení kola na ulici je nutné používat kvalitní bezpečnostní zámky a připoutat ho k pevnému boku jako je bezpečností stojan, zábradlí či sloup.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
17. srpen 2021

vytisknout  e-mailem