Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadení lupiče za necelý měsíc

Na začátku prosince přepadl bar na Praze 8, nyní čeká ve vazbě na trest. 

V úterý 6. prosince 2012 kolem dvacáté hodiny došlo k loupežnému přepadení baru na Praze 8 v ulici Zenklova. Devětadvacetiletý muž nejprve prohrál několik desítek korun ve výherních automatech, pak ale vytáhl pistoli, namířil ji na obsluhu a požadoval vydání finanční hotovosti. Když obdržel peněženku a mobilní telefon v celkové výši asi sedm tisíc korun, z místa utekl.
 
Kriminalisté z 2. oddělení na pražské Palmovce na základě zjištěných poznatků a po provedených šetřeních vytipovali konkrétní osobu, kterou následně ve čtvrtek 1. února v herně ve vestibulu metra stanice Můstek zadrželi. Policisté pak při prohlídce nalezli u devětadvacetiletého muže nůž a pepřový sprej. Zadržený skončil na policejní služebně, kde se k činu doznal a kriminalistům ukázal i místo, kam po loupežném přepadení odhodil plynovou zbraň. Ta se nacházela u skládky suti pod Libeňským mostem a k jejímu nalezení pomohli policisté ze speciální pořádkové jednotky, kteří prohledávali terén společně s kriminalisty.
 
Ve čtvrtek 2. února sdělili policisté zadrženému muži obvinění z trestného činu loupeže, za což mu hrozí až deset let za mřížemi. Kriminalisté navíc v evidencích zjistili, že obviněný byl v minulosti již osmkrát soudně trestaný převážně za majetkovou trestnou činnost a dokonce i v sousedním Německu byl vězněný tři roky za krádeže značkového oblečení. Po provedených úkonech skončil obviněný v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby, který soudce akceptoval.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 6. 2. 2012
Odkazy do noveho okna

Nalezená zbraň

Nalezená zbraň 

Detailní náhled

Nalezená zbraň II

Nalezená zbraň II 

Detailní náhled

Zadržený

Zadržený 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem