Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadení lupičky

Kriminalisté během patnácti hodin dopadli ženu, která přepadla s pistolí v ruce hernu. 

Necelé dva týdny po přepadení herny a následném dopadení pachatele, o kterém jsme informovali, byla ta samá provozovna zase přepadena. Tentokrát si ji vybrala mladá žena, která vešla do provozovny, namířila na obsluhu za barem pistoli a chtěla po ní peníze. Přepadená žena jí ze strachu vydala několik tisíc korun a lupička z místa utekla.  

Kriminalistům třetího policejního obvodu z druhého oddělení obecné kriminality se podařilo ve spolupráci s uniformovanými kolegy díky osobní znalosti zjistit totožnost podezřelé. Tu pak kriminalisté zadrželi necelých patnáct hodin po přepadení v ulici Zelenky Hajského v Praze 3.

Sedmadvacetiletá žena se při výslechu k loupeži přiznala a řekla, že tím řešila tíživou životní situaci a svou závislost na automatech a drogách. Kriminalistům pak vydala oblečení, ve kterém hernu přepadla a ukázala, kam zahodila plynovou pistoli. Té se zbavila na Jižním městě a hodila ji do kanálu. S jejím vylovením museli pomoci pražští hasiči.

Žena je nyní stíhaná pro trestný čin loupež, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Kriminalisté podali podnět na její vzetí do vazby, což bylo soudem akceptováno.

Závěrem nutno zmínit, že za rok 2016 bylo v Praze spácháno celkem 234 loupeží, z  čehož jich policisté objasnili 57 %. Dvaadvacet případů měly na svědomí ženy. Za letošní rok eviduje pražská policie 117 loupeží a objasněno je zatím 54 %. V pěti případech byly pachatelkami ženy.

por. Bc. Jan Daněk – 6. 8. 2017

vytisknout  e-mailem