Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadení nebezpečného lupiče z Prahy 5

Obviněný skončil v policejní cele s podnětem na návrh na vzetí do vazby. 

Státní zástupce vydal na konci uplynulého týdne předběžný souhlas se zadržením podezřelého muže, který měl během září a října v Kinských zahradách a na Janáčkově nábřeží přepadnout dva muže a přitom je bodnul do oblasti krku.
 
Detektivové pražského krajského ředitelství pracovali na tomto případu už od prvopočátku velmi intenzivně, podařilo se jim nakonec zjistit totožnost podezřelého a pravděpodobné místo výskytu. O spolupráci pak zažádali nejen pražské policisty napříč všemi službami, ale i strážníky městské policie. Ti pak během své hlídkové činnosti kontrolovali v neděli odpoledne na pražském Petříně podezřelého rumunsky hovořícího muže, který díky předběžnému souhlasu se zadržením figuroval v celostátním pátrání.  
 
Dvaatřicetiletého podezřelého muže pak strážníci předali do rukou kriminalistů, kteří během včerejšího dne obvinili podezřelého z trestného činu loupeže. Za tyto dva spáchané skutky mu hrozí až dvanáctiletý pobyt ve vězení. Dnes dopoledne navíc vyšetřovatel podal na městské státní zastupitelství podnět k návrhu na vzetí do vazby, o kterém rozhodne soud.
 
Rumunsky hovořící recidivista si ve vězení ve své rodné zemi odpykal třináctiletý trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. Do Prahy pak přicestoval za prací během letošního září, kde se nakonec živil drobnými krádežemi a přespával na různých ubytovnách nebo v přírodě u pražského Petřína.
 
Odkaz na tiskovou zprávu k případům, vydanou ve středu 9. října:
 
http://www.policie.cz/clanek/sprava-hl-m-prahy-zpravodajstvi-utocnik-nevaha-pouzit-pri-loupezich-zbran.aspx
 
por. Bc. Jana Rösslerová 15. 10. 2013
 

vytisknout  e-mailem