Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopadení pachatelů

Hrozí jim až dvě léta odnětí svobody 

Horšovskotýnským policistům se ve spolupráci s domažlickými kriminalisty podařilo objasnit sedm případů majetkové trestné činnosti, které se v době od dubna do současné doby v Horšovském Týně a okolí dopustili dva muži z Domažlicka ve věku 19 a 20 let. 

V dubnu měli společně vniknout do osobního automobilu Audi, zaparkovaného  v ulici  Hřbitovní v Horšovském Týně. Z odkládací schránky na palubní desce  měli následně odcizit  peněženku s  finanční hotovostí, osobními doklady a  platební kartou s  PIN kódem. 

Počátkem května měli  v obci Nová Ves  vniknout do  uzamčeného zaparkovaného osobního automobilu  zn. Peugeot 106.  Z  odkládacího prostoru vedle řadicí páky  měli odcizit  peněženku  s  finanční  hotovostí,  platebními kartami a osobními doklady.

O pár dnů později měli vniknout do osobního  automobilu  zn. Škoda Favorit, zaparkovaného v ulici  Prokopa Holého v Horšovském Týně. Z tohoto vozidla měli odcizit  autorádio s přehrávačem audiokazet  a  černý  kožený kufřík s logem Solingen s obsahem různých písemností. 

Počátkem června měli na parkovišti před lékárnou v ulici  Dobrovského v Horšovském Týně vniknout do uzamčeného  zaparkovaného osobního automobilu zn.  Peugeot 206.  Ze sedadla spolujezdce měli následně  odcizit   dámskou kabelku, ve které byl uložen mobilní telefon, klíče a další věci. 

Koncem června měli u obchodního domu  Radbuza v  Horšovském Týně vniknout do  osobního automobilu zn.  Škoda Favorit a odcizit z něj  autorádio s CD přehrávačem  a další věci. 

Koncem července měli v ulici Jelení  v  Horšovském Týně vniknout do zaparkovaného dodávkového  automobilu zn. Peugeot  Boxer a odcizit z něj  ledvinku, ve které byla uložena peněženka  s  finanční hotovostí,  platební karta, kreditní karta, osobní doklady a svazek klíčů s dálkovým ovládáním od  garážových vrat. 

Dne 6. září 2009 měli  v ulici  Masarykova  v Horšovském Týně vniknout do uzamčeného zaparkovaného  osobního automobilu  zn. Peugeot 205,  ze kterého  měli následně odcizit  autorádio zn. Sencor s CD  přehrávačem.

Oba výtečníci svým jednáním způsobili poškozeným škodu téměř 10 000 korun.

Za výše uvedené skutky  jim bylo sděleno obvinění z trestných činů krádež a neoprávněné držení platební karty. Trestní stíhání obou obviněných bude probíhat na svobodě.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem