Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopadení podezřelého

PLZEŇ - Policejní pes Ital byl úspěšný 

     První červnový den několik minut po půlnoci byla hlídka plzeňských policistů přivolána k objektu prodejny v Nepomucké ulici v Plzni. Prodejna měla rozbitou výlohu a dle prvotních informací měla mít i „nezvaného zákazníka“.   Při prohlídce objektu a jeho okolí bylo zjištěno, že se uvnitř nachází podezřelá osoba muže. Proto byly na místo přivolány posily včetně kolegy z oddělení služební kynologie se čtyřnohým pomocníkem „Italem“. Podezřelý, který se zdržoval uvnitř objektu nereagoval ani na opakované výzvy policistů k opuštění dotčených prostor. Naopak policisty častoval vulgárními výrazy a marná byla i výstraha, že bude použito donucovacího prostředku – služebního psa. Naopak se muž se skleněnou lahví v ruce snažil psa, který jej uvnitř vyhledal, napadnout a udeřit. Vybral si však  "soupeře",  proti kterému neměl šanci  a došlo ke zranění jeho horní končetiny. Policisté mu proto následně poskytli první pomoc a zajistili lékařské ošetření.
     V muži byl ztotožněn 41letý Plzeňan, který se  měl dle zjištěných skutečností kolem půlnoci do objektu po rozbití skleněné výlohy vloupat, přičemž předmětem jeho zájmu byly tabákové výrobky, fotoaparát a alkoholické nápoje. Tento připravený lup byl nalezen uvnitř prodejny v tašce.  Celkové škody, které měl svým jednáním způsobit byly předběžně vyčísleny na více jak 10 tisíc korun. Ve vedených evidencích bylo navíc zjištěno, že do „konfliktu“ se zákonem se měl muž v posledních třech letech již dostat. V letošním roce byl totiž pro krádež odsouzen.
     Nyní si od policistů převzal záznam o sdělení podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci. K soudu tak bude putovat znovu. Dle trestního zákoníku by mohl skončit až na tři léta „za mřížemi“ .
 
por. Bc. Jana Tomková
3.6.2013

vytisknout  e-mailem