Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopadení ženy, která okradla seniorku

JIHLAVSKO: Pachatelka byla obviněna ze spáchání dvou trestných činů  

Kriminalistům jihlavského územního odboru se podařilo dopadnout pachatelku, která v listopadu loňského roku okradla na Telčsku seniorku. „Ženě odcizila finanční hotovost přes padesát tisíc korun,“ řekl por. Bc. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality.  
 
Případ pro policisty začal ve středu 14. listopadu, když před polednem přijali oznámení o okradení seniorky v obci Nevcehle. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, policisté zjistili o případu nutné informace, popis podezřelých a vozidle, které se u domu v době krádeže pohybovalo, a začali po nich pátrat. Dále provedl kriminalistický technik ohledání a zadokumentování místa činu, zajistil stopy a policisté provedli šetření v obci i v jejím okolí.
Od okradené seniorky policisté zjistili, že dopoledne se otevřenými vraty na dvůr domu dostaly dvě neznámé ženy. Seniorka byla v tu dobu v domě, když si jich všimla, požadovala jejich odchod z pozemku domu a neznámé ženy odešly. Seniorka ale poté zjistila, že jí po jejich odchodu chybí finanční hotovost přes padesát tisíc korun a případ oznámila policii. Policisté Obvodního oddělení Telč začali případ prověřovat pro podezření ze spáchání dvou trestných činů a ve spolupráci s kriminality po pachateli pátrat. Na základě operativního šetření se jim podařilo získat poznatek, že seniorku okradla žena z Prahy. „Vzhledem k tomu, že se podezřelá vyhýbala trestnímu řízení a byla dlouhodobě nekontaktní, byl na ni vydán souhlas se zadržením a po ženě jsme vyhlásili celostátní pátrání,“ přiblížil další postup komisař Radim Novák. Podezřelou ženu se podařilo vypátrat a zadržet v Praze, následně ji policejní hlídka eskortovala do Jihlavy, kde byla zadržená žena umístěna do policejní cely. Na základě shromážděných důkazních prostředků zahájil policejní komisař trestní stíhání osmatřicetileté ženy, která byla obviněna ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. „Jedná se o ženu, která byla v minulosti již ve více než deseti případech pravomocně odsouzena za majetkovou trestnou činnost,“ dodal por. Radim Novák.
 
Žena je obviněna z toho, že poté co s dalšími osobami přijela ve středu 14. listopadu do obce Nevcehle, kolem půl desáté dopoledne vnikla do neuzamčeného domu, kde po prohledání místnosti ložnice odcizila finanční hotovost čtyřiapadesát tisíc korun. Poté chtěla z domu odejít, avšak na chodbě potkala z opačného směru přicházející seniorku. Obviněná žena se jí začala dotazovat, zda nemá baterie nebo železo, využila překvapení seniorky a po její odmítavé odpovědi z domu odešla.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
18. dubna 2013 

vytisknout  e-mailem