Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopadený lupič

CHOMUTOV - Vloupání do skladu objasněno, Požár maringotky... 

Dopadený lupič
Chomutovští policisté pátrali po neznámém muži, který na sídlišti Písečná připravil o kabelku procházející ženu. Pachatel k ní zezadu přiskočil a strhl jí tašku z ramene. Duchapřítomná žena se však bránila, ale když upadla na zem, zůstaly jí v ruce pouze ucha. Se zbytkem  kabelky pachatel utekl. Kromě mobilního telefonu přišla žena i platební karty, klíče a jeden tisíc korun. Kriminalisté zjistili, že loupež má na svědomí 26letý místní obyvatel. Obvinění z trestného činu si již převzal.
 
Vloupání do skladu objasněno
V červenci loňského roku se kdosi loupal do skladu nářadí firmy v Chomutově. Do objektu se pachatel dostal tím způsobem, že proboural zeď domu a vnikl dovnitř. Kromě svářečky a pneumatického kladiva odnesl větší množství dalšího nářadí. Poškozená firma vyčíslila celkovou škodu na 26 tisíc korun. Vloupání policisté objasnili, jako pachatelé byli zjištěni dva muži z Chomutovska. 31letý si již obvinění z krádeže převzal, na druhého, 38letého, stejné obvinění čeká.
 
Požár maringotky
V provozovně uhelných skladů na Chomutovsku došlo k požáru dřevěné maringotky.Po  ohledání požářiště stanovil technik Hasičského sboru Chomutov, že k zahoření došlo od přímotopu, umístěného pod dřevěným stolem. Případ si převzal k dořešení, ke zranění osob nedošlo, škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun.
 
Ze skříňky zmizela obuv
Domů bez bot se vrátil žák základní školy v Chomutově. Neznámý zloděj mu totiž vnikl do uzamčené šatní skříňky a sebral odtud  značkové boty za 1500 korun. Krádež šetří policie.
 
Z bytu musel odejít
Opustit společné obydlí musel 36letý Jirkovák. Bylo totiž prokázáno, že napadá slovně i fyzicky svou družku, se kterou žije v bytě ve Studentské ulici. Jelikož útoky mají vzrůstající intenzitu a konání jsou přítomné i nezletilé osoby, bylo přistoupeno k vykázání ze společně obývaných prostor. Skutek nadále šetří policie.
 
Poškodil výlohu
Z trestného činu poškozování cizí věci se bude zodpovídat 27letý muž z okresního města. U prodejny textilu v Ruské ulici rozbil úderem pěsti skleněnou výlohu. Výměna za novou bude majitele stát nejméně devět tisíc korun. Muže krátce po činu zadržela policejní hlídka a převezla na policejní oddělení. Při výslechu se přiznal a uvedl, že svého jednání lituje a výlohu rozbil ve vzteku. Jestliže bude odsouzen, může strávit až jeden rok za mřížemi.
 
Chomutov, 29.ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem