Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopadený zloděj

CHOMUTOV - Vloupání do garáže, Poškozené vozidlo a krádež lešení.... 

Dopadený zloděj
V červenci kdosi vnikl do bytu na Palacké ulici v Chomutově. Majitelce sebral ze stolku v ložnici hotovost ve výši 2 tisíce korun a platební kartu i s příslušným PIN kódem. Z účtu poškozené následně zmizelo téměř 9 tisíc korun. Policistům se podařilo tuto krádež objasnit. Skutku se dopustil 33letý muž z obce Hora sv. Šebestiána. Přiznal, že nejdříve sebral majitelce klíče a těmi se pak bez problémů dostal do bytu, když žena nebyla doma. Kromě toho policisté zjistili, že to není jeho první porušení zákona, za obdobné jednání stál před soudem v minulých letech již několikrát. Obvinění z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Vloupání do garáže
Na policejním oddělení v Kadani přijali oznámení o vloupání do garáže v Polní ulici. Zloděj překonal uzamčení dveří a nastavený alarm a vnikl dovnitř. Poškodil čidlo alarmu a odcizil kompresor, vertikutátor, vodní čistič, bednu s nářadím a další věci. Majitel stanovil celkovou škodu na 26 tisíc korun. Pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Poškozené vozidlo a krádež lešení
Za sportovní halou v Chomutově poškodil neznámý vandal zaparkované vozidlo Škoda Octávia. Pachatel auto obešel a nezjištěným způsobem vyryl rýhu v laku. Oprava poškozeného vozidla bude majitele stát nejméně 12 tisíc korun.
V Alešově ulici vnikl neznámý pachatel na pozemek rozestavěného rodinného domu a z parcely odvezl šest sad lešení. Stavební společnost vyčíslila škodu na 60 tisíc korun. Obě krádeže vyšetřují chomutovští policisté. 
 
Zaměřil se na kabely
Škodu za 53 tisíc korun způsobil svým jednáním svému zaměstnavateli 29letý muž ze Žatce. U firmy kde pracoval, měl volný přístup do celého areálu. Této skutečnosti využil a ze skladu odcizil elektrické rozvodné kabely. Krádež vyšetřují policisté z chomutovského obvodního oddělení.
 
Chtěli peníze
Policie před několika dny informovala o napadení muže z Podbořan v ulici 17. listopadu v Chomutově. Tehdy po něm dva neznámí pachatelé požadovali vydání peněz, a jelikož byli odmítnuti, skončil na zemi a byl napaden. Z kapsy u kalhot mu nakonec vytáhli peněženku s hotovostí ve výši 8500 korun, osobními doklady a paměťovou kartou do mobilního telefonu. Zranění si vyžádalo ošetření u lékaře, pracovní neschopnost nenastala. Policisté zjistili, že loupež mají na svědomí tři obyvatelé z okresního města. 39letý muž si obvinění z trestného činu již převzal, stejné obvinění čeká na dalšího muže ve věku 32 let a 33letou ženu. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Okraden hned dvakrát
Po návštěvě baru se vracel centrem okresního města muž z Jirkova. V ulici 28. října mu vypadla z ruky peněženka. Než ji stihl sebrat, přiskočil neznámý pachatel a s peněženkou utekl. Poškozený začal zloděje pronásledovat a přitom si odložil na chodník pouzdro s akustickou kytarou. Dohonit pachatele se mu nepodařilo. Po návratu na místo, na něj čekalo další nemilé překvapení. Zmizela totiž i kytara v pouzdře. Hodnotu věcí stanovil při výpovědi na 8600 korun. Krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku vyšetřují chomutovští policisté.
 
30. srpna 2012 
nprap. Marie Pivková  
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem