Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopadli jsme trojlístek zlodějů

HODONÍNSKO: Dva muži a žena ukradli jízdní kola, motorku i auto. 

Policistům na Hodonínsku se podařilo odhalit a dopadnout dva muže ve věku 29 a 31 let a také devatenáctiletou ženu. Tento zlodějský trojlístek má na svědomí hned šest případů krádeží, kterých se dopouštěli všichni spolu, ve dvojici nebo i samostatně. Od měsíce března až do července dokázali ukrást jízdní kola, motorku, automobil nebo zahradní nábytek v celkové výši za 225tisíc korun. Na jejich stopu policisty přivedly postupně operativně získávané poznatky a také záznamy z městského kamerového systému. Další informace pak získali při výsleších podezřelých osob. Ze získaných informací následně poskládali celou řadu skutků, kterých se zloději dopustili.
Na jízdní kola, která se ztrácela v ulicích města Hodonín, se specializoval především devětadvacetiletý muž, který již byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen, a jeho kumpáni mu asistovali. Policisté mu zatím prokázali krádež pěti jízdních kol. Při jedné z krádeží, o které jsme vás již informovali, okradl tento zlodějský trojlístek skupinu cykloturistů o jejich tři jízdní kola. Jen jedno z jízdních kol se podařilo vypátrat, ostatní stačili rozprodat neznámým lidem.
K dalším skutkům se vydávali spolu a na jejich účtu je například krádež motocyklu Honda v hodnotě téměř 100tisíc korun. Nezjištěným předmětem rozlomili zámek, motocykl svým jednáním poškodili, ale nakonec na odcizené motorce neodjeli. Odtáhli ji o kus dál a několikrát se pokoušeli o nastartování. To se jim nepodařilo a tak nechali motorku na místě a odešli. Obdobně postupovali i při krádeži osobního automobilu. Na parkovišti si vyhlédli zaparkované osobní vozidlo Opel Astra a nezjištěným způsobem jej odcizili. Auto nakonec prodali do výkupny kovů.
Poslední ze skutků spáchal starší z mužů. Přes drátěné oplocení vnikl do areálu v okrajové části Hodonína, kde poškodil visací zámek na plechových vratech budovy. Pak odtud odcizil zahradní nábytek v hodnotě 110tisíc korun.
Policisté tyto tři zloděje obvinili z trestných činů Krádež a Poškození cizí věci. Za to mohou být odsouzeni až na pět let odnětí svobody.

nprap. Petr Zámečník, 10. 8. 2011

vytisknout  e-mailem