Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopěstovali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kriminalisté zajistili pěstírnu konopí. 

Podařený úlovek zajistili v uplynulých týdnech uherskohradišťští kriminalisté. V rodinném domě na Uherskohradišťsku odhalili profesionální pěstírnu konopí i s bohatou sklizní.

Kriminalisté na případu pracovali několik týdnů. Vyslýchali svědky, ale také podezřelé osoby, které by mohly mít s nelegálním zahradnictvím spojitost. Ve finále obvinili dva muže z nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.

Za hranici zákona se nejprve vydal dvaatřicetiletý muž. Pro své “podnikání“ si v minulém roce pronajal rodinný dům na Uherskohradišťsku. Dvě místnosti uzpůsobil k pěstování a sušení konopí. Sestavil indoor pěstírnu, k čemuž použil poměrně nákladné a sofistikované vybavení. Výsledný produkt poté zpracovával pro svou potřebu, ale také ji distribuoval dalším osobám. Letos si jako partnera v podnikání vybral čtyřiadvacetiletého muže, se kterým pěstírnu ještě vylepšili.

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili celou pěstírnu s několika květináči a rostlinami, sušené konopí, ale také potřebný materiál k zahradničení např. hnojiva, substráty, elektrické předřadníky, časovače, elektrické výbojky se stínidly, vlhkoměry, ventilační potrubí, vzduchotechniku a další. Kromě toho muži pěstovali i další rostliny na zahradě rodinného domu, které byly určeny ke stejnému účelu.
Muži již dříve provedli několik sklizní. Kriminalisté u nich zajistili více než kilogram sušené hmoty, dále několik desítek rostlin ve fázi sušení a několik desítek rostlin v různých fázích růstu.

Starší z obviněných byl v minulosti již opakovaně soudně trestán pro majetkovou trestnou činnost.
Oběma nyní hrozí až desetileté vězení. Muži jsou stíháni na svobodě.

20. srpna 2018, por. Bc. Milena Šabatová

pěstovali konopípěstovali konopí

Odkazy do noveho okna

pěstovali konopí

pěstovali konopí 

Detailní náhled

pěstovali konopí

pěstovali konopí 

Detailní náhled

pěstovali konopí

pěstovali konopí 

Detailní náhled

pěstovali konopí

pěstovali konopí 

Detailní náhled

pěstovali konopí

pěstovali konopí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem