Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Doplatil na ochotu

CHOMUTOV - Řádili v kravíně, Opilý jezdil v kradeném autě.... 

Řádili v kravíně
V říjnu se kdosi vloupal do objektu kravína v obci Hrušovany. Zloději odcizili nejen litinové napáječky, ale i kovové trubky, mosazný ventil a dále pak ze zdi vytrhali osvětlovací tělesa a napájecí kabel k osvětlení. V dalším jednání jim zabránil muž, který se na místě objevil. Nasedli proto do přistaveného vozidla a ujeli. Policisté zjistili, že vloupání mají na svědomí dva muži ve věku 36 a38 roků z Mostu. Věc je šetřena jako krádež a poškození cizí věci.
 
Doplatil na ochotu
Řidiče traktoru požádal neznámý muž, zda aby mu neodvezl nařezané stromy z lesního porostu poblíž obce Petlery. Tem mu vyhověl a dřevní hmotu naložil a odvezl za úplatu na parkoviště pod hotelem Nástup. Na místě si však dřevo poznali pracovníci firmy, které patří. Pachatel se na domluvené místo samozřejmě nedostavil. Po jeho totožnosti nyní pátrají policisté. Zástupci poškozené firmy stanovili hodnotu dřeva na 10 tisíc korun.
 
Opilý jezdil v kradeném autě
19letý mladík z Jirkova odcizil známému klíče od auta. Stalo se to v době, kdy byl u něj v bytě na návštěvě. Pachatel s autem odejel do města, kde jeho jízdu ukončila policejní hlídka. Muži zákona totiž zjistili, že řídí opilý. Tuto skutečnost potvrdila provedená dechová zkouška, přístroj naměřil 1,4 promile alkoholu v dechu. Vozidlo bylo zajištěno a vráceno v pořádku majiteli, pachatel je podezřelý ze dvou trestných činů – neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Na sýry neměl peníze
Dvě balení sýrů odcizil v prodejně na Písečné 24letý muž z Jirkova. Na zaplacení částky 45 korun však neměl a tak se snažil zmizet z prodejny bez placení. Byl však zadržen personálem a předán přivolané hlídce policie. Z dalšího vyšetřování bylo zjištěno, že za krádeže byl odsouzen v nedávné minulosti. Za stejnou trestnou činnost bude řešen i nyní.
 
Z auta sebral rádio
V červenci letošního roku se v Kadani kdosi vloupal do zaparkovaného vozidla. Z uvedeného trestného činu obvinil policejní komisař 24letého místního mladíka. Ten vnikl do auta, které nechal majitel zaparkované ve Sládkově ulici a odcizil autorádio s CD přehrávačem. Za sebou zanechal škodu ve výši 9 tisíc korun. Mladík si obvinění převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
08.12.2010
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem