Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Doplatila na svou důvěřivost

LOUNY - Známá ji okradla o více než pět tisíc korun. 

Na svou důvěřivost doplatila starší žena (46. ročník) z Postoloprt. Začátkem července požádala známou (67. ročník) o výběr finanční částky ve výši 1 500 Kč ze svého účtu a svěřila jí svou platební kartu. Známá tak učinila - výše uvedenou částku skutečně z účtu vybrala a předala poškozené, ale zároveň prostřednictvím svěřené karty vybrala další finanční částku - 2 000 Kč, kterou si ponechala pro vlastní potřebu. Koncem měsíce se poškozená na dotyčnou ženu obrátila s prosbou o výběr finanční částky ve výši 1 500 Kč znovu, a stejně jako v prvním případě jí svěřila svoji platební kartu. Známá z bankomatu vybrala 3 000 Kč, ale částku si ponechala s tím, že poškozené řekla, že do bankomatu zrovna doplňovali peníze a tudíž byl mimo provoz. O dva dny později se stejná situace opakovala. Tentokrát zlodějka vybrala 500 Kč, které si ponechala a vymluvila se na to, že u bankomatu bylo hodně lidí. Se svěřenou kartou, ještě než ji odevzdala poškozené, se ještě téhož dne pokusila o dalších sedm výběrů, ale bankomat jí další peníze již nevydal. Svým jednáním tak způsobila důvěřivé ženě škodu za celkem 5 500 Kč. Ve zkráceném přípravném řízení jí policisté sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech byla podezřelá propuštěna na svobodu.

Vykradené garáže

V minulých dnech vnikl na oplocený pozemek jednoho rodinného domu ve Staňkovicích dosud nezjištěný pachatel a následně se vloupal do uzamčené garáže. Odcizil různé druhy nářadí a reproduktor. Svým počínáním způsobil škodu za 3 300 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Další vloupání do garáže bylo policistům o víkendu nahlášeno z Loun. V tomto případě překonal dosud nezjištěný poberta drátěný plot soukromého pozemku a vnikl do garáže, kde za zaparkovaného traktoru odcizil různé díly. Tím poškozenému způsobil škodu za 40 500 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže, po zloději pátrají.

Řídil opilý, navíc s neregistrovaným vozidlem

Ve zkráceném přípravném řízení si vyslechl podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky muž (67. ročník) z Lubence. V minulých dnech totiž řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Při silniční kontrole v žatecké Husově ulici se podrobil orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger, která vykázala nejprve 1, 67 a následně 1, 70 promile alkoholu v dechu. Navíc policisté zjistili, že vozidlo, které řídil, není evidováno v registru vozidel. Věc šetří žatečtí policisté.

Vykradené auto u Kauflandu

Další krádež věcí ze zaparkovaného vozidla šetřili policisté v sobotu dopoledne u žateckého Kauflandu. V tomto případě odcizil neznámý pachatel z auta volně odloženou kabelku. Poškozená tak přišla o doklady, peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon, klíče a další věci. Způsobenou škodu vyčíslila na celkem 5 900 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. září 2015

    

vytisknout  e-mailem