Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopoledne s Čtyřlístkem

Msk - policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje zavítali do centra Čtyřlístek v Ostravě  

10 10.JPGPro klienty “Čtyřlístku“ bylo datum  18.8.2016 dlouho očekávané. Byl to totiž opět den, kdy mezi ně zavítali policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, spolu se strážníky Městské policie Ostrava a v neposlední řadě s příslušníky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Tito všichni jim zorganizovali ukázku služební techniky, kterou jednotlivé sbory disponují, ale hlavně se snažili klientům Čtyřlístku slunečné dopoledne co nejvíce zpříjemnit.   

„Čtyřlístek“, je název centra pro osoby se zdravotním postižením, jedná se o příspěvkovou organizaci statutárního města Ostravy, která  poskytuje sociální služby dětem od sedmi let a dospělým lidem s mentálním postižením i s kombinací tělesných a smyslových vad. Veškeré služby vycházejí z individuálních potřeb klientů.

Od brzkého rána panovala v centru dobrá nálada a zahrada se připravovala na začátek dlouho očekávané akce, proto když do zahrady Čtyřlístku vjížděla první technika a služební vozidla, panovalo mezi klienty velké nadšení. Zahájení akce se ujal náměstek ředitele krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Radim Daněk, přivítala je také organizátorka stran policie paní plk. Mgr. Jana Kubošová a zaměstnankyně centra paní Mgr. Bohdana Rywiková, tito všechny účastníky akce srdečně přivítali a popřáli jim příjemně strávené dopoledne.

Policie České republiky s sebou na ukázku přivezla služební vozidlo Škoda Octavia v policejních barvách. Policisté speciální pořádkové jednotky nabídli k ukázce nejen pro klienty, ale i pro zaměstnance Čtyřlístku velmi oblíbenou policejní čtyřkolku, a poté s vozidly klientům předvedli ukázkovou jízdu se zapnutými majáky a sirénou, která se setkala s velkým úspěchem a hlasitým ohlasem všech přítomných.

Když se po zahradě rozeběhly tlapky služebního psa Qarry z Hückelovy vily, všichni bedlivě sledovali její služební umění, které předvedla ve spolupráci s naším kolegou, kynologem Martinem. Tato psí dáma je speciálně vycvičena k vyhledávání psychotropních a omamných látek. Jelikož se její sestra Qinny aktivně věnuje canesterapii, proto ani ona nemohla na této akci chybět. Obě psí dámy poslušně pobíhaly po zahradě, nechaly se hladit, objímat a s klienty Čtyřlístku si vesele hrály, čímž rozdávaly pozitivní náladu.

Také Městská policie v Ostravě na místo dorazila v hojném počtu. Strážníci na ukázku s sebou přivezli nejen služební výstroj, kterou si návštěvníci mohli vyzkoušet, ale hlavně přivezli ukázat dva poslušné služební koně. Klienti Čtyřlístku byli z koníků velmi nadšeni, neustále je hladili a také si s nimi pořizovali společné fotografie.

Ani Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje nezahálel a klientům poskytl možnost si vyzkoušet jejich “denní chléb“, v podobě hašení požáru. Jelikož jejich služební vůz je vybaven spoustou služební techniky, i toto si účastníci rádi a se zájmem prohlíželi.

Počasí celé akci přálo a z ohlasů a reakcí všech zúčastněných bylo patrné, že ani vydařený osmý ročník nebyl posledním.

 

nprap. Karolína Bělunková
STP Frýdek Místek  |  18. 8. 2016

 

  

vytisknout  e-mailem