Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopoledne s policisty v Kořenově

JABLONEC NAD NISOU - Služebnímu psovi děti tleskaly. 

      Na páteční dopoledne připravili policisté pro děti ze Základní školy v Kořenově bohatý program, ve kterém se měly možnost seznámit s některými činnostmi příslušníků Policie České republiky. Za žáky přijeli policisté z Obvodního oddělení v Tanvaldě, policisté zařazeni v pořádkové jednotce (těžkooděnci), psovod se služebním psem a policista na motocyklu z Obvodního oddělení v Turnově.
 
     Nejprve děti shlédly ukázku výcviku pořádkové jednotky a seznámily se i s výstrojí a výzbrojí policistů v ní zařazených. Dále s velkým zájmem sledovaly ukázku psovoda se služebním psem, kterému za předvedenou poslušnost i tleskaly.
 
     Ve třetí části programu byli žáci rozděleni do tří skupin, ve kterých prošli třemi stanovišti – ukázka služebního vozidla Škoda Yeti, střelba ze vzduchovky a společně s policisty dohled nad silničním provozem. Na všech stanovištích byly děti velice aktivní – se zájmem si prohlédly služební vůz, úspěšně si zastřílely ze vzduchovek a největší zážitky si odnesly ze stanoviště s policisty při dohledu nad silničním provozem. Zde v reflexních vestách sledovaly činnosti policistů při kontrole vozidel a jejich posádek. Žáci pozorně sledovali, zda vozidla svítí, zda posádka vozu je řádně připoutána bezpečnostními pásy a také na registračních značkách kontrolovali platnost technické kontroly a emisí.
 
     Na závěr celého programu všechny děti z rukou přítomných policistů obdržely za účast diplomy, „Osvědčení špičkového policisty“, reflexní přívěšek a sladkosti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
25. června 2012
 
 

vytisknout  e-mailem