Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopouštěla se podvodného jednání

KARLOVARSKO – Na smyšlená jména si brala půjčky. 

Karlovarští kriminalisté obvinili 31letou ženu z Nejdku a to ze spáchání pokračujícího přečinu podvodu. Toho se měla dopustit od konce února do začátku dubna letošního roku. Na různých místech v celém Karlovarském kraji měla úmyslně, s cílem vylákat finanční prostředky uzavírat půjčky s finanční společností, kdy se měla vydávat za smýšlené osoby.
 
Celkem ve třech případech uvedla v omyl zprostředkovatele společnosti, kdy se před nimi vydávala pokaždé za jinou smyšlenou osobu. Za tímto účelem měla předložit údajné potvrzení o své totožnosti a následně vyplnit zákaznickou kartu mající povahu čestného prohlášení a poté uzavřít smlouvy. V těchto třech případech si půjčila 47 tisíc korun, ačkoli neměla v úmyslu tyto splátky uhradit.
 
V posledním čtvrtém případě na začátku dubna uvedla v omyl v Karlových Varech další zprostředkovatelku stejné finanční společnosti, před kterou se opět vydávala za jinou smyšlenou osobu. Za tímto účelem měla opět předložit údajné potvrzení o své totožnosti a uzavřít tak smlouvu o zápůjčce na částku 20 tisíc korun, kterou se zavázala splatit, ačkoli to neměla v úmyslu. Částka jí ale nakonec vyplacena nebyla, neboť byla při podpisu zadržena policisty.
 
Takového jednání se dopustila i přesto, že byla za stejný čin v posledních třech letech již odsouzena. Kriminalisté ještě týž den podali podnět státnímu zástupci s návrhem na vzetí obviněné ženy do vazby, který byl akceptován. Rozhodnutím soudce Okresního soudu v Karlových Varech byla obviněná vzata do vazby. V případě prokázání viny jí tak hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
7. 4. 2014

vytisknout  e-mailem