Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kdo uvízl v síti dopravních policistů ?

RYCHNOVSKO - Řidiči pod vlivem a se zákazem. 

Neukáznění řidiči skončili svoji jízdu na Rychnovsku předčasně i během čtvrtka. Uvízli v sítích hlídek dopravních policistů.

Řidiče vozu zn. Ford Mondeo zastavila včera dopoledne hlídka dopravních policistů.  Třiapadesátiletého řidiče z Liberku zastavila ve Skuhrově nad Bělou. Při běžné silniční kontrole muž nepředložil řidičský průkaz. Policisté zjistili, že má rozsudkem Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou vysloveny dva po sobě jdoucí zákazy řízení všech motorových vozidel, a to až do listopadu roku 2021. Podezřelému z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání policisté další jízdu zakázali.

Dopravní policisté zastavili včera dopoledne i řidiče vozu zn. Peugeot 106,  jedoucího ze Záměle směrem na Potštejn. I devětačtyřicetiletý muž z Rychnova nad Kněžnou neměl za volant usednout, protože počátkem listopadu mu muži zákona zadrželi řidičský průkaz za jízdu pod vlivem alkoholu. Řidič navíc při čtvrteční neoprávněné jízdě nebyl připoután bezpečnostním pásem a měl technickou závadu na vozidle.

Pod vlivem alkoholu řídil řidič vozu zn. Škoda Favorit, kterého dopravní hlídka zastavila včera před polednem ve Vamberku. Dechová zkouška u něj prokázala 0,47 promile alkoholu v dechu. Sedmatřicetiletý muž využil práva lékařského vyšetření spojeného s odběrem žilní krve. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. listopadu 2014


 

vytisknout  e-mailem