Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečností akce - Adrenalin

České Budějovice - Policisté zkontrolovali 584 vozidel. 

V neděli proběhla v našem kraji dopravně bezpečnostní akce při níž policisté zkontrolovali 584 vozidel a odhalili 148 dopravních přestupků.

Stanovenou rychlost porušilo celkem devětapadesát řidičů, přestupku na železničním přejezdu se dopustili čtyři řidiči. Dalších pět jich pak vyjelo na silnice s vozidlem nevyhovujícího technického stavu a šest bez dálniční známky. Bezpečnostní pásy nepoužilo během jízdy pět kontrolovaných. Dalších pět řidičů se na cesty posilnilo alkoholem. Chodci se dopustili přestupku v jednom případě a ve dvou případech motocyklisté. 

Uplynulý víkend byl na našich silnicích tragický a proto znovu apelujeme na řidiče, aby dodržovali předpisy související s provozem na našich silnicích. 

Odpovědnost za dopravní nehodovost na našich silnicích je na každém z nás! Jen svým chováním na silnicích ji můžeme snížit a to nejen v našem kraji.

Nepřiměřená rychlost, alkohol, nepoužívání bezpečnostních pásů, nepozornost a jiné, to vše jsou hříchy účastníků provozu na silnicích, které vedou často k fatálním následkům dopravním nehod.

Dopravně bezpečnostní akce se pravidelně opakují.

Buďte vůči sobě ohleduplní, obezřetní a domýšlejte jaké by mohly být důsledky nezodpovědného chování za volantem. 

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz 

23. července 2018

vytisknout  e-mailem