Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečností akce s využitím služebního autobusu

KRAJ – Policisté se zaměřili na používání bezpečnostních pásů a věnování se řízení. 

2Dne 14. srpna 2024 se v Libereckém kraji uskutečnila dopravně bezpečnostní akce zaměřená na používání bezpečnostních pásů, zádržných systémů pro přepravu dětí a věnování se řízení, zejména držení telefonu nebo jiného hovorového či záznamového zařízení během jízdy.

Policisté se především zaměřili na řidiče osobních i nákladních vozidel a autobusů, na způsob jejich jízdy, zakázané předjíždění nákladních vozidel v určitých úsecích pozemní komunikace, předměty bránící ve výhledu z vozidla, respektování dopravního značení, jízdu v jízdních pruzích, technický stav vozidel, plynulý dálniční provoz a v neposlední řadě se policisté věnovali odhalování řidičů pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Akce proběhla na vybraném úseku silnice I/13, I/35 a dálnici D10 s využitím speciálního dopravního týmu TOP SPEED TEAM a služebního autobusu. Dopravní policisté během této akce odhalili celkem 34 přestupků. Patnáct řidičů během jízdy nepoužilo bezpečnostní pás. Sedm jich drželo za jízdy hovorové nebo jiné záznamové zařízení. Osm řidičů nerespektovalo dopravní značení a u dvou vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. Jeden řidič si nezajistil převážený náklad a další řídil vozidlo bez řidičského oprávnění. Celkem 33 přestupků projednali policisté uložením příkazů na místě v celkové výši 60 500 Kč a jeden přestupek oznámili příslušnému správnímu orgánu.

Kontroly s využitím služebního autobusu a pracovního týmu TOP SPEED TEAM budou probíhat i v následujících měsících, s cílem zvýšit úroveň dodržování pravidel silničního provozu a tím i pozitivně ovlivnit jednání účastníků silničního provozu.

20. 8. 2024
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem