Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - V uplynulém týdnu proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na železniční přejezdy. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížit dopravní nehodovost v důsledku nedodržování zákonných ustanovení, proběhla v uplynulém týdnu dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na dodržování zákonných ustanovení na železničních přejezdech. Akce zúčastnilo na 177 policistů, kteří zkontrolovali 616 vozidel. Celkem odhalili 125 přestupků. Stanovenou rychlost nedodrželo 12 řidičů, další 3 požili před nebo během jízdy alkoholické nápoje. Přesně 39 řidičů se dopustilo přestupku na železničním přejezdu a dalších 16 nepoužilo za jízdy bezpečnostní pásy. S vozidlem nevyhovujícího technického stavu vyjelo do ulic celkem 17 řidičů.

Jezděte opatrně, buďte obezřetní, dodržujte pravidla a předpisy s provozem na našich silnicích související, a pamatujte, že dopravní nehodovost v našem kraji ovlivňujete především Vy, účastníci provozu.

por. Bc. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

1. prosince 2014

vytisknout  e-mailem