Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Včera se do ní zapojili i pardubičtí policisté. A jaké jsou výsledky? 

    Včera, v úterý 9. září 2008, se pardubičtí policisté opět zapojili do dopravně bezpečnostní akce. V Pardubicích probíhala celé odpoledne a účastnilo se jí okolo 30 policistů ze služby dopravní a pořádkové policie. Naší snahou je především působit preventivně a snižovat nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti, zejména v důsledku přetrvávající nekázně řidičů na silnicích.

   Hlídky různě měnily svá stanoviště v rámci celého Pardubicka. Celkem jsme zkontrolovali 264 vozidel a zjistili a zadokumentovali 38 přestupkových jednání. Dvaadvacet přestupků jsme vyřídili na místě uložením blokové pokuty, v deseti případech policisté vydali bloky na místě nezaplacené (složenky) a 6 přestupků jsme nebyli oprávněni řešit na místě, tudíž jsme je oznámili příslušnému správnímu orgánu. Suma sumárum, celkový "příspěvek" řidičů na Parduibcku do státní kasy byl, bez stokoruny, 30.000 korun. 

   Jedním z nejčastějších prohřešků bylo to, že velice nezodpovědní řidiči vjížděli na železniční přejezd, ačkoliv již svítilo červené světlo. Takto zariskovalo celkem 8 řidičů a to i přesto, že si již z povzdálí mohli všimnout policejní hlídky. Policisté mi také sdělili, že téměř žádný z těchto hazardérů neprotestoval proti uložené sankci. Ve 13ti případech zase řidiči neměli zapnuté bezpečnostní pásy a jeden z řidičů si klidně vyjel s vozidlem bez povinné registrační značky.

   Je vidět, že řidiči jsou stále nepoučitelní a následky dopravních nehod nejsou žádným velkým strašákem při riskování za volantem. Proto další dopravně bezpečnostní akce na sebe nenechá dlouho čekat.
  

vytisknout  e-mailem