Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - Dne 1. září 2015 během dopoledních hodin se policisté zaměřili zejména na zajištění bezpečnosti dětí v silničním provozu. 

DOPRAVNÍ AKCE:
V souvislosti se začátkem školního roku (1. září 2015) byla na teritoriu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje vyhlášena dopravně bezpečnostní akce. Během dopoledních hodin se policisté zaměřili zejména na zajištění bezpečnosti dětí v silničním provozu, chování chodců na přechodech pro chodce a samozřejmě na dodržování dalších ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.
Policisté zkontrolovali více než čtyři sta vozidel. Při těchto kontrolách zjistili 75 přestupků v dopravě, z nichž 72 vyřešili na místě v blokovém řízení, a tři přestupky byly oznámeny správnímu orgánu. Motoristé například ve čtrnácti případech nepoužili bezpečnostní pás nebo sedm řidičů překročilo rychlost. V pěti případech policisté řešili přestupek chodce, v jednom případě pak přestupek cyklisty.   
 
PROJEKT: ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE
Mimo uvedenou akci se v těchto dnech v blízkosti škol setkají malí chodci i s policisty oddělení tisku a prevence, kteří tento týden realizují celorepublikový projekt Zebra se za tebe nerozhlédne. Malé chodce seznamují s hlavními zásadami bezpečného pohybu v blízkosti komunikace a s „nástrahami“, se kterými se mohou v silničním provozu setkat. (viz: http://www.policie.cz/clanek/zebra-se-za-tebe-nerozhledne-153509.aspx )
 
por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.
2. září 2015

vytisknout  e-mailem