Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce - Chrudimsko

Policisté zkontrolovali 202 vozidel 

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížit dopravní nehodovost, zlepšit dopravní kázeň a snížit počet dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholických nápojů a ovlivnění řidičů návykovou látkou se policisté na Chrudimsku v nočních hodinách z 16. na 17.5.2009 věnovali zvýšenému dohledu nad silničním provozem.  

Policisté se zaměřili především na vyhledávání podnapilých řidičů, ale také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Za čtyři hodiny dopravní akce zkontrolovali 202 vozidel. Zjistili patnáct přestupků, které byly vyřízeny na místě a řidičům uloženy blokové pokuty. Během této akce při kontrole dopravní hlídka zjistila ve čtyřech případech požití alkoholu. Nejvyšší naměřená hodnota byla u 38letého řidiče z Pardubic, který nadýchal 1,04 promile. Kontrolován byl v obci Heřmanův Městec. V pěti případech bylo zjištěno nepoužití bezpečnostních pásů. U třech vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. Policie bude v takovýchto akcích i nadále pokračovat.
por. Mgr. Tesař Jiří
18.5.2009

vytisknout  e-mailem