Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVY VARY – Dopravní policisté kontrolovali vozidla 

Dopravně bezpečnostní akce, která proběhla ve dnech 19. a 25. dubna 2011, byla zaměřena na dodržování pravidel silničního provozu.
 
Za téměř jedenáct hodin zkontrolovali dopravní policisté sto padesát sedm osobních a nákladních vozidel. Policisté zjistili osmapadesát dopravních přestupků. Čtrnáct přestupků v hodnotě 5.800,- Kč vyřešili na místě v blokovém řízení, sedmadvacet pokut v hodnotě 22. 500,-Kč uložili policisté pokutou na místě nezaplacenou. Sedmnáct přestupků postoupili do správního řízení.
 
Nejčastějším prohřeškem bylo již tradičně překročení povolené rychlosti, a to u osmadvaceti řidičů, patnáct řidičů bylo za překročení rychlosti oznámeno na příslušný správní orgán. Jeden řidič nadýchal do dechového přístroje více než stále povolenou nulu a bude se tedy zpovídat z přestupku. Uvedenému řidiči byla další jízda policisty zakázána. Celkem osm řidičů nepoužilo bezpečnostní pásy. Nevyhovující technický stav byl zjištěn u jedenácti vozidel.
 
Výsledky dopravních akcí ukazují, že dohled nad řidiči má smysl a je více než potřebný. Karlovarští dopravní policisté budou nadále v těchto dopravně bezpečnostních akcích pokračovat. 
 
mjr. Mgr. Bc. Andrea Pomichalová
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
27.dubna 2011

vytisknout  e-mailem