Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravně bezpečnostní akce

TŘEBÍČSKO: Policisté se zaměřili na používání bezpečnostních pásů. 

Dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na Třebíčsku ve čtvrtek 15. a v pátek 16. března, se zúčastnili policisté ze všech Obvodních oddělení Územního odboru Třebíč a dopravní policisté, rovněž z Třebíče.

Policisté z dopravní a pořádkové služby se zaměřili na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů před nebo během jízdy, na dodržování povolené rychlosti a dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do odpolední akce se zapojila téměř dvacítka policistů dopravní a pořádkové policie, a to oba dva dny.

 

Dopravně bezpečnostní akce se budou i v budoucnu opakovat. Snažíme se o to, aby k jízdě řidiči použili jen takové vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem. Měli by vždy dodržovat pravidla silničního provozu. Je vždy důležité přizpůsobit rychlost jízdy všem okolnostem silničního provozu. Průběžně kontrolovat technický stav vozidla a vždy používat bezpečnostní pásy. Nezapomínat na přednost chodců na vyznačených přechodech a být ohleduplní k cyklistům“, upozornil zástupce vedoucího dopravního inspektorátu Ing. npor. Jan Šrutka.

 

Celkem zkontrolovali téměř šest set motorových vozidel a odhalili více než devadesát přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Policisté uložili blokové pokuty ve výši téměř 30.000 korun. Nejčastěji nebyli řidiči nebo spolucestující připoutáni bezpečnostním pásem, dále neměli řidiči v pořádku technický stav motorových vozidel. U dvou řidičů policisté zjistili provedenou dechovou zkouškou požití alkoholických nápojů.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

19. března 2012

vytisknout  e-mailem