Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Dopravně bezpečnostní akce "X", tentokrát zaměřená na bezpečnostní pásy a jiné zádržné zařízení. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Září v dopravě je měsícem vracení se z pozdní letní dovolené, nástupem dětí do školních zařízení a zvýšených stavební úprav komunikací ve všech regionech.
 
Proto v uplynulém týdnu proběhla celorepubliková dopravně bezpečností akce “X“ v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení následků dopravních nehod v důsledku nedodržování ustanovení o používání bezpečnostních pásů a zádržných zařízení.
 
Od pondělí do včerejšího dne se na tuto problematiku zaměřilo více jak 100 příslušníků, především pořádkové a dopravní policie. Provedli kontrolu takřka 800 motorových vozidel, kdy zjistili 200 dopravních přestupků. Z toho 75 osob nebylo připoutáno bezpečnostním pásem či jiným zádržným zařízením. Víc jak 30 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost jízdy, u 40 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.
Pásy jsou ve vozidlech montovány již od 70. let minulého století a svou funkcí již zachránily tisíce životů. Pro někoho je samozřejmost, že se připoutá, než se vozidlo rozjede. Pak jsou však desítky či stovky řidičů, které mnoho z nás denně míjí, a vidíme, že si s pásy nedělají žádné problémy. Této problematice se také věnují různé automobilky a především Policie ČR a BESIP.
 
Bezpečnostní pásy používejte všichni, bez rozdílu věku a pohlaví – i těhotné ženy!
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
17. září 2013

vytisknout  e-mailem