Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVARSKÝ KRAJ – Bezpečnostní opatření bylo zaměřeno na použití pásů. 

V uplynulém týdnu ve dnech 12. 3. 2018 a 16. 3. 2018 se na území Karlovarského kraje konala dopravně bezpečnostní akce TISPOL, zaměřená především na dodržování povinnosti používat v motorových vozidlech bezpečnostní pásy a zádržné systémy.

Během dvou dnů téměř 40 dopravních policistů z Karlovarského kraje zkontrolovali 343 vozidel. Pokuta byla uložena ve 128 případech. Další 3 přestupky byly oznámeny k správnímu orgánu k projednání. Policisté rozdali pokuty za téměř 50 tisíc korun. Ve 37 případech řešili policisté nepoužití bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

V rámci preventivního opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu bylo zjištěno ve 30 případech nevyhovující technický stav vozidel a ve 32 případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost.

Policisté v Karlovarském kraji budou i nadále pokračovat v těchto dopravně bezpečnostních akcích.

Dokonce v 5 případech policisté řešili bezohledné chování řidičů ke svým dětem, kdy své ratolesti řádně nepřipoutali do autosedaček. Výsledek bezpečnostní akce zaměřené na použití bezpečnostních pásů a zádržných systémů byl poněkud zděšující. Řidiči si neuvědomují rizika spojená s nepoužíváním bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Na základě těchto výsledků se budou policisté stále častěji zaměřovat na neukázněné chování řidičů jak k sobě tak i ke svým dětem.

Prevenci k použití bezpečnostních pásů najdete zde.

pprap. Bc. Soňa Hergezelová
nprap. Kateřina Krejčí
19. 3. 2018

Odkazy do noveho okna

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem