Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté se zaměřili především na dodržování rychlostních limitů. 

Další dopravně bezpečnostní akci zacílenou na řidiče motorových vozidel zrealizovali dopravní policisté na území Plzeňského kraje minulý čtvrtek a pátek (11. - 12. února tohoto roku).  Policisté se zaměřili u řidičů motorových vozidel zejména na dodržování nejvyšší předepsané rychlosti jízdy a samozřejmě i na dodržování dalších ustanovení, která vyplývají ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Během této akce zkontrolovali policisté celkem 322 vozidel a zjistili celkem 181 dopravních přestupků, za které v 172případech uložili příkazem na místě pokuty ve výši 79 500 korun. Zbývajících 9 přestupků pak oznámili k dalšímu projednání na příslušné správní orgány. Nejčastějším zjištěným prohřeškem bylo překročení předepsané rychlosti jízdy, kterou nerespektovalo 89 řidičů.  Na pomyslném druhém místě policisté v rámci této dopravně bezpečnostní akce nejčastěji řešili nepoužití bezpečnostních pásů a následně i nevyhovující technický stav motorových vozidel.

Jezděte na svých cestách opatrně a dodržujte při řízení zákonné povinnosti. Chráníte tak své zdraví a svůj život i životy a zdraví ostatních účastníků silničního provozu.

por. Mgr. Pavla Burešová
18. února 2021

vytisknout  e-mailem