Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

LIBEREC - Na Liberecku proběhla dopravně bezpečnostní akce. Policisté zkontrolovali přes třista vozidel. 

V pátek 12. července 2013 proběhla na celém území Liberce dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování veškerých pravidel v silničním provozu. Do akce bylo nasazeno přes dvě desítky policistů z dopravní a pořádkové policie, kteří  také pátrali po odcizených vozidlech, věcech a hledaných či pohřešovaných osobách.
 
V rámci akce zkontrolovali policisté přes tři sta řidičů a zjistili padesát dopravních přestupků. Blokovou pokutu uložili čtyřiceti čtyřem řidičům v částce přes šestnáct tisíc korun. Šest přestupků oznámili k projednání příslušným správním orgánům. 
 
Nejčastějším prohřeškem řidičů byl nevyhovující technický stav vozidla, a to v osmnácti případech, čtyři řidiči při jízdě nepoužili bezpečnostní pás, jeden řidič neměl na vozidle dálniční známku. Tři řidiči se dopustili trestného činu maření úředního rozhodnutí, a to tím, že usedli za volant, ač mají vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Cílem podobných akcí je snížit počet dopravních nehod a zmírnit jejich následky. Dopravně bezpečnostní akce tohoto druhu nebyla akcí poslední. V příštích týdnech a měsících se policisté opět zaměří na odhalování přestupků v silničním provozu. 
Cíl těchto akcí je jednoznačný: snížit počty dopravních nehod a zmírnit jejich následky. 
 

por. Jana Světlá
komisař KŘP LK
17.7.2013

vytisknout  e-mailem