Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Policisté kontrolovali technický stav vozidel, nasazen byl i vrtulník  

Včera, ve čtvrtek 8. října 2009, proběhla celokrajská dopravně bezpečnostní akce „X“. Byla vyhlášena v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a v souladu s plánem mezinárodní organizace TISPOL. Akce proběhla v dopoledních i odpoledních hodinách ve všech regionech bývalého Severomoravského kraje. Do akce byl nasazen také policejní vrtulník.
 
Policisté se zaměřili na důkladnou kontrolu technického stavu vozidel a na dodržování povinností pro silniční nákladní dopravu spojenou s přepravou nebzučných věcí podle dohody ADR a zákonem o silniční dopravě ve vztahu k dodržování dob řízení, přestávek a dob odpočinků.
Policisté kontrolovali dále dodržování povolené rychlosti v obci a mimo obec a to, zda řidiči neusedli za volant pod vlivem alkoholických nápojů a návykových látek. Pozornost věnovali i dodržování ostatních pravidel provozu na pozemních komunikacích.
 
 
Výsledky
 
V rámci bývalého Severomoravského kraje se do akce zapojilo téměř 80 dopravních policistů. Zjistili celkem 182 dopravních přestupků. Na místě bylo vyřízeno 159 přestupků, výše uložených pokud dosáhla výše téměř 100 000 korun. Nevyhovující technický stav mělo 62 vozidel. Dva řidiči porušili povinnosti vyplývající z dohody ADR a dva z dohody AETR. Osm řidičů porušilo zákon o silniční dopravě. Jeden řidič nedodržel bezpečnostní přestávky a doby v jízdě.
Pět řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholických nápojů. Předepsanou rychlost překročilo 10 řidičů. Policisté zjistili 20 případů nepoužití bezpečnostních pásů. Bez dálniční známky bylo zjištěno 10 vozidel.
           
 por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 
 
 
                                                                                             
 

vytisknout  e-mailem