Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Konec léta bude ve znamení častých silničních kontrol.  

Blíží se začátek září a většina našich občanů se vrací zpět z dovolených do svých domovů. Ulice městských i venkovských aglomerací se začínají opět zaplňovat chodci a řidiči motorových i nemotorových vozidel.

Na základě zvýšení hustoty dopravy bude policie poslední týden v srpnu 2010 a první týden v září 2010 pořádat na teritoriu Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje řadu dopravně bezpečnostních akcí.

Hlídky dopravní, pořádkové a cizinecké policie se zaměří zejména na kontrolu dodržení nejvyšší povolené rychlosti motorových vozidel v obci i mimo obec a na kontrolu zákazu požívaní alkoholických nápojů před jízdou. Samozřejmostí bude i prověrka technické způsobilosti provozu vozidla na pozemní komunikaci. 

V souvislosti se začátkem školní docházky a zvýšeným počtem dětí v silničním provozu budou policisté kontrolovat přechody pro chodce, jež se vyskytují v blízkosti škol a jiných vzdělávacích zařízení. S tím souvisí i preventivní dopravně bezpečnostní akce pod názvem: „Zebra se za tebe nerozhlédne“, kterou připravilo policejní prezídium za podpory Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra.

Během této preventivní akce, která proběhne od 6. 9. 2010 do 10. 9. 2010 se děti seznámí se správným způsobem přecházení vozovky a dostanou od policistů a pracovníků zdravotní pojišťovny dárky související s dopravní tématikou.

Od 23. 8. 2010 do 29. 8. 2010 bude probíhat na území našeho kraje dopravně bezpečnostní akce pod názvem: „Tispol“, jež je zaměřená na kontrolu dodržení nejvyšší povolené rychlosti motorových vozidel. Výše uvedené bezpečnostní opatření se koná v rámci celého území naší republiky.

Policisté budou dále kontrolovat bezpečnost a plynulost silniční dopravy na železničních přejezdech. Pozornost bude věnovaná i pátrání po hledaných osobách, věcech a po odcizených motorových vozidlech. V průběhu dopravně bezpečnostní akce budou policejní hlídky pokutovat i neukázněné chodce a cyklisty, kteří porušují zákon 361/2000 Sb. O provozu na pozemních komunikacích.

por. Mgr. Michal Pižurin

 

 


 

vytisknout  e-mailem