Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

OLOMOUCKÝ KRAJ - Kontrola řidičů 

Alkohol a drogy v silničním provozu jsou jednou z priorit Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a odboru dopravy pro letošní rok. Proto se budeme na tento nešvar při své činnosti více zaměřovat.

V roce 2015 došlo v kraji k pod vlivem návykových látek k 311 DN, z toho bylo pět nehod se smrtelným zraněním. Celkem došlo k 4 738 DN, při kterých zemřelo 51 osob.

Od 29. 1. 2016 do 31. 1. 2016 v ranních hodinách se v Olomouckém kraji uskutečnila DBA zaměřená na kontrolu požití návykových látek před jízdou.

Policisté kontrolovali nejen požití alkoholických nápojů před jízdou, ale také doklady, technický stav vozidla a dodržování dalších předpisů, jako například zákaz telefonování za jízdy, poutání bezpečnostními pásy, zádržné systémy u dětí apod.

Během těchto tří dní dopravní policisté zkontrolovali 1 184 řidičů a zjistili 170 přestupků, z toho bylo 38 přestupků oznámeno. Na pokutách uložili celkovou částku 48 700 korun.
 
Mezi nejčastější přestupky patřilo překročení nejvyšší povolené rychlosti 68 případů, vozidlo s prošlou technickou kontrolou mělo 18 řidičů, dále 15 osob nebylo připoutáno bezpečnostním pásem a 4 děti nebyly ve vozidle převáženy v zádržném systému. Během akce bylo zjištěno u 12 řidičů požití alkoholu před jízdou. Na dálnici byla zjištěna také 4 vozidla bez platné dálniční známky.

kpt. Mgr. Marta Vlachová
1.2.2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem