Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravně- bezpečnostní akce

Zvýšená kontrola na silnicích 

Dopravní policisté z Královéhradeckého kraje se dnes 18.4.2011 zapojili do dopravně – bezpečnostní akce, kterou naplánovala mezinárodní organizace Tispol a potrvá celý týden. Akce probíhá po celé Evropě a je zaměřená na rychlost a dodržování dopravních předpisů. Vzhledem k prodlouženému velikonočnímu víkendu, kdy na silnici vyjedou chataři, sváteční řidiči, motorkáři i cyklisté, naváže plynule další opatření.
V Královéhradeckém kraji během celého týdne bude nasazeno denně 50 až 60 policistů, kteří budou kontrolovat zejména rychlost, požití alkoholu před jízdou, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.
O loňských velikonočních svátcích (od 1. do 5.4.2010) se stalo čtyřicet dopravních nehod, z toho jedna smrtelná - cyklista, tři těžce zranění, třináct lehce. Hmotná škoda dosáhla 1.650.000 Kč. Příčinami dopravních nehod bylo nedání přednosti (6 případů), požití alkoholických nápojů (5 případů), nedodržení rychlosti (5 případů), předjíždění (2 případy), nesprávný způsob jízdy (11 případů) a jiné příčiny (16).
Policie ČR apeluje na řidiče, aby dbali na dopravní předpisy a značení na silnicích, zároveň žádá o vzájemnou ohleduplnost všech účastníků silničního provozu.
 
související odkazy zde
               
por. Iva Kormošová
18.4.2011                                                                                                          

vytisknout  e-mailem