Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Ze dne 14. na 15.10.2010 se uskutečnila noční dopravně bezpečnostní akce na Dálničním oddělení Kocourovec  

Akce se konala ve spolupráci s Cizineckou policií a Celní správou. Policisté na dvou stanovištích kontrolovali řidiče. Jedno bylo přímo u Dálničního oddělení Kocourovec na rychlostní komunikaci R35 a druhé na R 46 z Olomouce na Prostějov.
 
Policisté s vozidlem VW Passat a Celní správa se svým autem vytipovávali a doprovázeli na parkoviště hlavně nákladní auta, dodávková vozidla a autobusy.
Zde policisté kontrolovali doklady řidičů. Cizinecká policie se zaměřila i na kontrolu dokladů cizinců- cestujících v autobuse. Celní správa kontrolovala především doklady od převáženého nákladu.
Pravost dokladů některých osob byla kontrolována ve speciálním vozidle cizinecké policie -
Schengenbus.
 
Na závěr zastavené vozidlo prohlédli dva policejní psi se speciálním výcvikem na vyhledávání drog a výbušnin.

Celkem 20 policistů a celníků provedlo kontrolu u 54 aut a zjistilo 14 přestupků. Celkem bylo na pokutách uděleno 10 800 korun. 

Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav a to u 4 vozidel, dále dva řidiči nebyli připoutání bezpečnostním pásem a pět řidičů nemělo vozidlo opatřeno dálniční známkou. Policisté odhalili i závažný přestupek chodce, který se v nočních hodinách pohyboval po R35, za tento přestupek dostal tisíc korun pokuty.

15. 10. 2010
por. Mgr. Marta Vlachová

vytisknout  e-mailem