Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - V uplynulém týdnu se i na území Jižních Čech uskutečnila dopravně bezpečnostní akce. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeští policisté se od 12. do 18. prosince 2011 zapojili do republikové dopravně bezpečnostní akce „Y“ v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování ustanovení o zákazu požívání alkoholu či omamných a psychotropních látek řidiči motorových vozidel. Do celé akce bylo nasazeno více jak 160 policistů z řad pořádkové a dopravní policie. Během celého týdne zastavili a zkontrolovali 1 080 motorových vozidel, kdy zjistili bezmála 150 přestupků. Nejvážnějším přestupkem bylo, že se řidič či spolujezdci v 25 případech nepoutali bezpečnostním pásem, 23 řidičů porušilo nejvyšší stanovenou rychlost jízdy. Pouze jeden řidič požil před jízdou alkohol. V 26 případech byl u motorových vozidel zjištěn nevyhovující technický stav.
 
Blíží se nám nejkrásnější svátky, kdy na silnice vyjede velké množství řidičů k návštěvám svých příbuzných a známých. Každoročně o těchto svátcích dochází k zbytečným dopravním kolapsům a nehodám, kdy jsou ohroženy lidské životy. Buďte vůči sobě ohleduplní, respektujte se a zbytečně nestresujte tím, kdo bude na místech určení první.
 
Jihočeští policisté přejí mnoho klidu a rozvahy.
                                                                                                                                           
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz                                                                                 
Dopravní akce 2.1.2011
19. prosince 2011

vytisknout  e-mailem