Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVARSKO – Zaměřená i na cyklisty.  

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit přetrvávající nekázeň účastníků silničního provozu a počet dopravních nehod a jejich následků v souvislosti se záměrem snižování počtu dopravních nehod cyklistů a jejich následků na území Karlovarska proběhla ve středu dne 23. července dopravně bezpečnostní akce.
 
V průběhu akce se policisté zaměřili především na kontrolu ustanovení pravidel silničního provozu v souvislosti s dodržováním chování cyklistů jako účastníků v silničního provozu, vybavení jízdních kol, a podobně. Dále se policisté zaměřili také na pátraní po hledaných osobách, věcech a odcizených jízdních kolech. Akce se společně s policisty zúčastnil také krajský koordinátor BESIP Bc. Václav Brož.
 
Dopravně bezpečnostní akce se zúčastnilo 6 dopravních policistů a celkem bylo zkontrolováno 75 vozidel a jízdních kol. Zjištěno bylo celkem 24 přestupků, z toho 21 vyřešili blokově a 3 z nich oznámili na příslušný úřad. U dvou cyklistů policisté zjistili dopravní přestupek a u tří cyklistů zjistili přítomnost alkoholu. Dopravní policisté také kontrovali vozidla a 7 řidičů nebylo připoutáno, v jednom případě nepoužili zádržný systém a jedno vozidlo mělo nevyhovující technický stav.
 
nprap. Kateřina Krejčí
25. 7. 2014
Odkazy do noveho okna

Dopravně bezpečnostní akce

Dopravně bezpečnostní akce 

Detailní náhled

Dopravně bezpečnostní akce

Dopravně bezpečnostní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem