Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravně bezpečnostní akce

PELHŘIMOVSKO: Kolem půlnoci nadýchal přes dvě promile.  

Pelhřimovsko - V pátek v době od 8,30 do 13,30 hodin probíhala dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu na pelhřimovských silnicích. Policisté zkontrolovali celkem 54 vozidel a zjistili 36 přestupků. Třicet řidičů zaplatilo blokovou pokutu v celkové výši 30.600korun. Šest přestupků bylo oznámeno na projednání ke správnímu orgánu na městský úřad. Celkem dvacet řidičů porušilo stanovenou rychlost v obci a mimo obec. Deset řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pásy, u dvou vozidel byl nevyhovující technický stav a jeden řidič byl pod vlivem alkoholu.
     Druhý den, na svátek Josefa, dopravně bezpečností akce probíhala v době od 22,30 do 02,30 hodin. Při této kontrole policisté zastavili celkem 56 řidičů. Zjistili celkem pět přestupků v dopravě. Čtyři řidiči zaplatili blokovou pokutu v celkové výši 800 korun. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu.
     Kolem půlnoci byl kontrolován v Pelhřimově pětadvacetiletý řidič, který při dechové zkoušce nadýchal 2,28 g/kg, opakovanou zkouškou nadýchal 2,26 g/kg. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a v nemocnici se podrobil odběru žilní krve. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a opilství. 
 
 
 por. Bc. Hana Kotková, komisař
21. března 2011

vytisknout  e-mailem