Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravně bezpečnostní akce

Od úterý 26. června do pátku 28. června proběhla v Praze dopravně bezpečností akce zaměřená na chování chodců v silničním provozu, na chování řidičů na přechodech pro chodce a v jejich blízkosti, a na místech s předpokládaným zvýšeným pohybem chodců při ukončení školního roku. Policisté se také zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.  

Na dopravně bezpečnostní akci bylo nasazeno několik stovek policistů z dopravní a pořádkové služby. Policisté zkontrolovali celkem 3 910 řidičů, z nichž se 656 dopustilo přestupkového jednání a to především překročení rychlosti (95 případů), nevyhovující technický stav vozidla (82 případů), nepoužití bezpečnostních pásů (39), jízda pod vlivem alkoholu (10 případů), jízda bez řidičského oprávnění (3), jízda pod vlivem návykových látek (1). Za všechny přestupky policisté uložili celkem 585 blokových pokut v hodnotě bezmála 230 000,-Kč a 68 přestupků oznámili správnímu orgánu. Policisté zjistili také 128 dopravních přestupků u chodců, z nichž 123 byla uložena bloková pokuta v celkové hodnotě 23 100,-Kč.
 
Pražská policie touto dopravně bezpečnostní akcí reaguje na zvýšený počet dopravních nehod s účastí chodců. Od ledna do května roku 2012 došlo v Praze k 255 dopravním nehodám, při nichž zemřelo pět chodců, 56 jich bylo těžce zraněno a 195 lehce. Porovnáním základních ukazatelů za stejné období oproti loňskému roku je zaznamenán nárůst o 16 nehod.
 
 
 
 
nprap. Eva Kropáčová      2.7.2012
 

vytisknout  e-mailem