Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Karviná - policisté na cestách 


Ve snaze snížit přetrvávající nekázeň na silnicích se včerejšího dne v dopoledních hodinách  karvinští dopravní policisté společně s policisty z jednotlivých  obvodních oddělení zaměřili na účastníky silničního provozu. Kontrolovalo se dodržování zákona O provozu na pozemních komunikacích. Do akce byly zapojeny u policejní motocykly z MOTO-TÝMU našeho kraje, které svou sílou a vybavením budí respekt u motorkářů. U řidiče motocyklu se strážci zákona zaměřili, zda mají na hlavě nasazenou a řádně připevněnou přilbu, jsou držiteli příslušné skupiny nebo podskupiny řidičského oprávnění, samotný technický stav motocyklů a zda není zadní registrační značka zakrytá, nečitelná nebo upravená či umístěná tak, že je ztížená její čitelnost. Samozřejmosti bylo, že během kontroly se policisté věnovali zda řidiči motorových vozidel před jízdou nebo během jízdy nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky, rychlost a technický stav vozidel.
Během dopravní bezpečnostní akce, do které se zapojilo na 40 policistů, bylo kontrolováno 459 motorových vozidel. Bylo zjištěno 40 přestupků, za které bylo uloženo blokovou pokutou celkem 19.600 korun. Nejčastějším prohřeškem bylo porušení rychlosti. S tímto se policisté setkali v 9 případech. I když akce probíhala v dopoledních hodinách v síti policistů uvízli tří řidiči, u kterých bylo zjištěno požití alkoholických nápojů.
K zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a snížení počtu dopravních nehod budou policisté akce podobného rázu v nejbližší době opakovat.
 
 
nprap. Jaroslav Kus, zpravodajství 28.7.2010
vrchní inspektor PIS

vytisknout  e-mailem