Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravně bezpečnostní akce

Během dvoudenní akce provedli policisté celkem 7822 kontrol. 

Ve dnech 7. a 11. srpna proběhla na našich silnicích celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Ta byla primárně zaměřená především na dodržování rychlostních limitů. Cílem bylo zvýšit bezpečnost na silnicích a snížit počet dopravních přestupků. Akce se zúčastnili policisté z dopravní, pořádkové a kriminální policie.

Během dvoudenní akce provedli policisté celkem 7822 kontrol vozidel na vybraných silničních úsecích. Jak již bylo uvedeno, tyto kontroly byly zaměřeny primárně na dodržování rychlostních limitů. Dále na používání bezpečnostních pásů, kontrolu technického stavu vozidel a další dodržování zákona o silničním provozu.

V průběhu kontrol bylo zjištěno celkem 3277 přestupků. Nejčastěji se jednalo o překročení povolené rychlosti, nedodržování povinnosti použití bezpečnostních pásů, technické nedostatky vozidel či telefonování za jízdy. Policisté v rámci akce také upozorňovali řidiče na důležitost dodržování pravidel silničního provozu a šířili osvětové materiály zaměřené na dopravní bezpečnost.

Dopravní bezpečnost má pro nás jednu z nejvyšších priorit, kdy tato akce byla dalším důležitým krokem směrem k zajištění bezpečnosti našich pozemních komunikacích. Jsme rádi, že se mnoho řidičů chovalo zodpovědně a že jsme mohli společně přispět k prevenci předcházení dopravních nehod a zvýšení povědomí o bezpečném dopravním prostoru. Dopravní policisté i nadále plánují, že v podobných aktivitách budou pokračovat.

Porušení rychlostních limitů - 2130
Telefon - 131
Techický stav - 217
Jízda bez dálniční známky - 96
Bezpečnistní pásy - 98
Motocyklisté - 14
Jízda pod vlivem alkoholu - Přestupek 18, TČ - 4
Jízda pod vlivem OPL - 7

kpt.Hana Rubášová
tisková muvčí PP ČR
17. srpna 2023

vytisknout  e-mailem