Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Policisté při ní zachránili život 

Pro hlídku rokycanských dopravních policistů se běžný výkon služby v rámci dopravně bezpečnostní akce změnil na boj o život 61letého muže.

Hlídka kontrolovala v sobotu 2. července 2011 dopoledne dodržování rychlostních limitů v katastru obce Svojkovice. Po deváté hodině  u hlídky zastavil řidič vozu značky OPEL Astra, který  ihned žádal o pomoc pro svého spolujedoucího, který měl  odhadem o 300 metrů před tímto místem  na sedadle spolujezdce zkolabovat. Služba se tak bleskově změnila v záchranu lidského života, jelikož  muž již byl promodralý a policisté nenahmatali ani tep. Okamžitě jej položili na služební bundy a začali s nepřímou srdeční masáží a umělým dýcháním, tak aby zachovali základní životní funkce. Další přítomní zalarmovali rychlou zdravotnickou pomoc. Na místo se tak během několika minut dostavila i sanita a vrtulník, který muže v ohrožení života transportoval do plzeňské nemocnice. 

Dopravně bezpečnostní akce si tak kromě následujících výsledků může připsat i jeden zachráněný lidský život. Další výkon služby v rámci ní by se tak už mohl nazvat jen jako běžná "rutina". Deset policistů  v době od 7 do 14 hodin zkontrolovalo celkem 103 vozidel. V rámci provedených kontrol zjistili 23 přestupků v dopravě, přičemž dva z nich budou oznámeny k vyřízení správnímu orgánu a za ostatní uložili blokové pokuty ve zkráceném přestupkovém řízení v celkové výši 13 tisíc korun. Jeden z řidičů, který bude putovat před správní orgán se měl dopustit přestupkového jednání, když před jízdou požil alkoholické nápoje, přičemž naměřená hodnota nepřekročila hranici 1 promile.

nprap. Bc. Jana Tomková
4.7.2011

 

vytisknout  e-mailem